Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Te koop

Landgoed Varpullan

€ 1.450.000,- k.k.
673 m²
8.900 m² (nader kadastraal te splitsen)

Varpullan is de naam van de verbluffende wereld van beeldhouwer Arthur Spronken. Onbeschrijfelijk is dit kunstwerk van een woonoord! Het uiterst unieke landgoed met een tempelachtige woonvilla is zijn eigen creatie. Een kunstwerk om in te wonen!

Een kroon op zijn werk; adembenemend, krachtig en dynamisch als zijn bronzen beelden. De naam Varpullan is een ode aan zijn vrouw, de Finse kunstenares Varpu Tikanoja. Dit is het levenswerk van kunstenaar Arthur Spronken.

De woonvilla ligt beschut onder notenbomen, acacia’s en eiken. Het geheel biedt rust en privacy dankzij een oprijlaan tot de top van de heuvel waar de villa is gelegen. Meidoornhagen omsluiten het haast grenzeloze domein. Op de groene vlaktes liepen vroeger de paarden; voor Spronken het boegbeeld voor de vele torso’s waarmee hij bekendheid verwierf.

Landgoed Varpullan blijft bestaan in het beheer van de familie Spronken. Middels kadastrale splitsing wordt de woonvilla met de bijbehorende tuin gescheiden van de overige terreinen. De villla wordt hierbij als los onderdeel nu te koop aangeboden.

Echt een uniek kunstwerk om in te wonen, werken en genieten van alle kunst, de natuur en het uitzicht er omheen! De omliggende tuin is naadloos geïntegreerd met het woongedeelte. Lijnen van pilaren, pleinen en patio’s volgen elkaar ritmisch op. Alle zijden van de woning zijn geheel van glas, gedragen door stalen kolommen en opgebouwd uit Azobé hardhout. Het landgoed biedt een fenomenaal uitzicht vanaf elk standpunt. Er is nauwelijks te spreken van onderscheid tussen het gebouw en buiten; het is één spannend, vervlochten geheel van het interieur tot het atelier en de beeldentuin.

Bent u op zoek naar een unieke woonvilla die opgaat in de groene omgeving en houdt u deze bijzondere nalatenschap van een begaafd kunstenaar in stand? Download dan hier de brochure en neem direct contact met ons op.

Details

Adres
Eerdshaag 11
Plaats
Kelmond
Bouwjaar
1960
Perceel
8.900 m² (nader kadastraal te splitsen)
Woonoppervlakte
673 m²
Vraagprijs
€ 1.450.000,- k.k.
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.
Download brochure

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down