Voor de waarde van uw grond.

Zoek
NWS_Landgoed_Moubis_Steyl_1860x1060

Bent u eigenaar van een NSW-landgoed?

Bent u eigenaar van een NSW-landgoed? Dan heeft u vast wel gehoord dat er wijzigingen geweest zijn. Of dit ook uw landgoed raakt? Waarschijnlijk wel. Maar zeker is dat niet. Wat wel zeker is: op 1 januari 2030 kunt u uw rangschikking kwijt raken. Dat lijkt misschien nog ver weg. Maar stel nu dat u extra houtopstanden of bos nodig heeft om uw rangschikking te behouden? En als wij vertellen dat die bomen in 2030 ook echt als bomen herkenbaar moeten zijn? Dan is 2030 opeens heel erg dichtbij.

 • 2024-2025: Indien er nieuw bos of natuur aangelegd moet worden, zal hiervoor een inrichtings- en beheerplan moeten worden opgesteld.
 • 2025-2028: Na de planvorming kan de daadwerkelijke bosaanplant en aanleg nieuwe natuur uitgevoerd worden.
 • 2028-2030: De wijzigingen in terreingebruik moeten bij RVO gemeld worden. Hiervoor dient een wijzigingsverzoek opgesteld en ingediend te worden.
 • 2030: RVO beoordeelt, samen met de Belastingdienst en de Provincie of de wijzigingen voldoen aan de nieuwe regels van de NSW. Bij positief advies, wordt een nieuwe beschikking verleend.

Nu is het moment om inzicht te krijgen

Natuurlijk is bovenstaande tijdlijn een voorbeeld. Maar de wachttijden bij de RVO lopen op, besluiten laten op zich wachten en dus is nu het moment voor u om inzicht te krijgen in uw situatie. Maar hoe? Als rentmeesters zijn wij gewend om met deze complexe materie om te gaan. We hielpen eerder al meerdere landgoedeigenaren hun NSW-rangschikking te behouden. De voorbeelden vindt u onder de quickscan. Maar wij helpen u ook graag. Daarom ontwikkelden wij de quickscan hieronder voor NSW-landgoedeigenaren. Binnen twee minuten weet u of u achterover kunt leunen. Of dat nu het moment is om in actie te komen.


Voorbeelden NSW

Bij Klement Rentmeesters hebben we een lange ervaring in het helpen van eigenaren van NSW-landgoederen. Met hulp en medewerking van twee eigenaren kunnen wij u twee voorbeelden laten zien:

Hoeve de Kamp: NSW-rangschikking bij 'gesplitst' landgoed

Kun je rangschikken onder de Natuurschoonwet als de grond gesplitst wordt door een weg? Dat speelde bij Hoeve de Kamp in Reuver:

Natuurschoonwet_Landgoed_Hoeve_de_Kamp_800x450

Natuurschoonwet_Landgoed_Gesplitst_door_Weg_800x450

Natuurschoonwet_Landgoed_Gesplitst_door_Weg_800x450

Hoe hielpen wij de eigenaren bij het rangschikken onder de Natuurschoonwet ondanks de weg die de gronden in tweeën splitste? U leest het hier: Hoeve de Kamp: NSW-rangschikking bij 'gesplitst' landgoed


De golfbaan als NSW-landgoed: Golfbaan Hoenshuis

Bij Golfbaan Hoenshuis, gerangschikt als NSW-landgoed, komen heel veel aspecten van de ingewikkelde wetgeving samen:

Golfbaan_Hoenshuis_NSW

Golfbaan_Hoenshuis_NSW

Golfbaan_Hoenshuis_NSW

Golfbaan_Hoenshuis_NSW

De eigenaren van een golfbaan die NSW-gerangschikt is krijgen de kans extra grond te verwerven. Welke consequenties heeft dit voor de bestaande rangschikking? En kan het een NSW-landgoed blijven? U leest het hier:
De golfbaan als NSW-landgoed: Golfbaan Hoenshuis

NSW-rangschikking iets voor u?

Bent u ook eigenaar van bijvoorbeeld een buitenplaats of een golfbaan of een gedeelte hiervan en wilt u weten u of u in aanmerking komt én blijft komen voor een NSW-rangschikking? Onze adviseur Natuurschoonwet Femke Pakbier vertelt u er graag meer over. Kies uw belmoment via het formulier hieronder en zij belt u op de werkdag wanneer het u schikt.

  Deel dit bericht

  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down