Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Madelien_Kindt_1900x1300

'Mijn naam is Madelien Kindt. Ik ben 28 jaar en woon in Nijmegen. Van kinds af aan was ik buiten tussen de paarden en in het bos. Vaak ging ik met mijn vader mee, naar de boerderij, een landgoed of ik mocht mee naar vergaderingen. Mijn vader was namelijk ook rentmeester. Hoewel ik inhoudelijk nog niet kon meepraten, trok dit werk mij enorm. Mijn vader heeft mij dan ook enorm geïnspireerd om ook rentmeester te worden.'

'Omdat mijn vader ook rentmeester is, ben ik de studie Bos -en Natuurbeheer aan Van Hall Larenstein (dé opleiding voor rentmeesters, wat mij betreft) gaan volgen. Daarnaast volgde ik de minor Vastgoed en Makelaardij, waarbij allerlei juridische en fiscale aspecten aan de orde kwamen. En ik leerde de jacht kennen bij Bos- en Natuurbeheer. Dat beschouw ik nu als passie.'

Madelien_Kindt_Klement_Rentmeesters_op_paard_800x533

Madelien_Kindt_Klement_Rentmeesters_met_teckel_800x533

Madelien_Kindt_Klement_Rentmeesters_boerderij_800x533

'Na mijn studie kwam ik terecht bij een delfstoffenwinnaar op de afdeling gebiedsontwikkeling. Sinds maart 2023 werk ik bij Klement Rentmeesters, als rentmeester. Mijn grote voorliefde voor natuur en landschap kan ik goed vertalen in mijn werk: een unieke combinatie van binnen-en buitenbezigheden. Ik mag op hele bijzondere plekken komen en maatwerk leveren dat bijdraagt aan de instandhouding hiervan. Zo kom ik op kastelen, landhuizen, in kerken, molens of tussen de koeien op de boerderij.'

'Het vak van een rentmeester is veelzijdig en uitdagend. Als rentmeester ben ik me als geen ander bewust van de meervoudige opgaven die er liggen in het landelijk gebied zoals natuur, voedsel, klimaat, stikstof, energie en woningbouw. Op landgoederen worden al eeuwenlang functies met oog voor de volgende generaties met elkaar verbonden: economie, ecologie en erfgoed. Het bijzondere is dat er achter elke plek een bijzonder verhaal speelt. Dat verhaal mag ik als rentmeester uitdragen en vormgeven voor mijn opdrachtgever. Dat is een eervolle taak!'

Deel dit bericht

De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down