Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Ons team

Carlo Valerio

Carlo volgde een bachelor Kunstgeschiedenis in Amsterdam en een master Landschapsgeschiedenis in Groningen. Als landschapshistoricus vindt hij het samenspel van cultuur en natuur interessant en houdt hij zich graag bezig met de keuzes die binnen dit boeiende spanningsveld gemaakt kunnen worden. Behalve historisch advies en onderzoek rondom groen erfgoed behoren ook de (her)inrichting van tuinen, parken en landgoederen tot zijn werkzaamheden.

Even Kennismaken:

Mijn naam is Carlo Valerio en sinds oktober 2022 ben ik werkzaam als landschapshistoricus bij Klement Rentmeesters. Ik vind het interessant om de geschiedenis in een landschap te kunnen lezen. Hoe het landschap is ingericht zegt iets over de relatie tussen mens en natuur in een bepaalde tijd en verteld een eigen verhaal. Het mooiste is wanneer er in een landschap meerdere tijdsbeelden terug te zien zijn.

Je kunt een historische tuin bijvoorbeeld ook bewaren als onder een stolp, waarbij je de tijd als het ware bevriest. Eén bepaald tijdsbeeld wordt dan getoond en er ontstaat een soort museale tuin. Veel interessanter is echter een tuin waarbij elementen uit heden en verschillende verledens samenkomen en te ervaren zijn.

Het leukste aan mijn werk vind ik het overbrengen van historische verhalen. De geschiedenis van een landschap zichtbaar maken kan in tekst of woord, maar het kan ook overgebracht worden in het landschap zelf. Bijvoorbeeld in een nieuw ontwerp met oog voor de historische elementen. Op die manier kunnen er meer mensen van al dat moois genieten en kan groen erfgoed, net als gebouwd erfgoed, fungeren als een belangrijke nationale, regionale of lokale identiteitsdrager.

Ook in mijn vrije tijd geniet ik van het buitenleven en ben ik graag met cultuur bezig. Theater, boeken en film hebben mijn interesse, maar ook kun je mij vinden in mooie natuurgebieden.

Nieuwsberichten van Carlo (0)

Carlo Valerio

Tuin- en landschapshistoricus
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down