Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Ons team

Rosamare van Dijk

Rosamare heeft zich na haar studie interieurarchitectuur aan de KU Leuven en een master Kunst, Cultuur en Erfgoed aan de Universiteit van Maastricht, besloten geheel toe te leggen op het behoud van monumenten en erfgoed. Als junior erfgoedadviseur wil zij het gebouwde erfgoed aan een duurzame toekomst helpen.

Even voorstellen aan Rosamare van Dijk

Mijn naam is Rosamare van Dijk en sinds september ben ik werkzaam als junior erfgoedadviseur bij Klement Rentmeesters. Daar houd ik me bezig met onderzoeken naar herbestemming en ik werk aan een kerkenvisie voor de gemeente Meerssen. Al van jongs af aan nam mijn vader me mee naar de meest bijzondere kerken en gebouwen waar hij met veel fascinatie over de bouwhistorie vertelde. Het enthousiasme sloeg ook bij mij over en ik besloot interieurarchitectuur te gaan studeren aan de KU Leuven.

Na enkele jaren met plezier gewoond en gestudeerd te hebben in Gent, Madrid en Brussel keerde ik terug naar mijn geboorteplaats voor de master Kunst, Cultuur en Erfgoed aan de Universiteit van Maastricht. Ik liep stage bij Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg en schreef hiervoor een cultuurhistorisch onderzoeksrapport over de ENCI-fabriek in Maastricht.

Het bijzondere aan historische gebouwen en hun gebruikers is dat ze allemaal een eigen verhaal te vertellen hebben. Of het nou gaat om een fabriek, een kerk of een boerderij. Dankzij mijn functie bij Klement Rentmeesters krijg ik deze verhalen te horen en te zien én kan ik bijdragen aan het behoud van de historische waarden. Toch is mijn missie vooral toekomstgericht: het gebouwde erfgoed vraagt namelijk om creatieve oplossingen om ook binnen hedendaagse vraagstukken duurzaam te kunnen blijven bestaan.

Ook in mijn vrije tijd zoek ik graag mooie plekken en gebouwen op. Ik vind het heerlijk om te dwalen door steden of een stuk te fietsen in de natuur. Daarnaast ben ik altijd – tot de schuur vol staat – wel op zoek naar mooie meubels om te restaureren voor in huis.

Nieuwsberichten van Rosamare (0)

Rosamare van Dijk

Erfgoedadviseur
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down