Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Ons team

Ruud van Heertum

Na een MBO opleiding en zesjarige carrière als interieurbouwer volgde Ruud een deeltijd HBO-opleiding werktuigbouwkunde en werkte bijna tien jaar als Mechanisch Ingenieur bij een grote internationaal opererende onderneming. Hierna volgde een zoektocht naar een baan waar hij zijn werkervaring op een dankbare manier in kan zetten en kan combineren met een levenslange liefde, ons mooie erfgoed. Het verduurzamen van monumentale panden is daarom voor Ruud een mes dat aan twee kanten snijdt: het behoud van erfgoed en meewerken aan de klimaattransitie.

Even kennismaken:

Mijn naam is Ruud van Heertum en sinds oktober 2022 ben ik werkzaam als erfgoedadviseur en adviseur verduurzaming bij Klement Rentmeesters. Het mooie in deze functie vind ik de combinatie van techniek en innovatie, meewerken aan de energietransitie en het behouden en in gebruik houden van ons monumentaal erfgoed. Helaas zijn interieurs van monumenten in het verleden ooit verbouwd waardoor deze niet meer monumentaal zijn. Maar dit biedt wel veel mogelijkheden voor het verduurzamen van monumenten.

Het leukste aan mijn werk vind ik het volgen van innovatieve ideeën zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van zonnecollectoren. Deze systemen kunnen onder bijvoorbeeld leien daken geplaatst worden als verwarmingsinstallatie zonder dat ze zichtbaar zijn. Daarbij kom ik graag bij de monumenteigenaren thuis. Het is prachtig om hun monument te beleven en de verhalen te horen. Dat motiveert me om ze te helpen hun pand leefbaar te maken en ervoor te zorgen dat ze het monument comfortabel kunnen gebruiken in de toekomst.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden een oud, vervallen huisje dat gesloopt zou worden gekocht, en deze van het dak tot de kelder zelf gerestaureerd. Het huis heeft geen monumentale status waardoor ik hier de vrije hand had in het toepassen van verduurzamingsmaatregelen. In die zin kan ik me goed inleven in monumenteigenaren. Wonen in een karakteristiek pand is nou eenmaal bijzonder

Nieuwsberichten van Ruud (0)

Ruud van Heertum Erfgoedadviseur en Adviseur Verduurzaming

Ruud van Heertum

Erfgoedadviseur en Adviseur verduurzaming
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down