Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Ons team

Yves Heddema

Yves heeft zijn passie voor monumentale panden ontdekt tijdens zijn HBO Built Environment in Heerlen. Na het afronden van de master Architecture, Building & Planning aan de TU/e is hij bij Klement aan de slag gegaan als bouwkundig tekenaar en ontwerper om onze projecten creatief en technisch te ondersteunen.

Even voorstellen aan Yves Heddema

Mijn studie architectuur is begonnen met het volgen van de HBO opleiding Built Environment in Heerlen, waar ik de bouwkundige basis van mijn deskundigheid heb opgedaan. Vervolgens heb ik de master Architectuur gevolgd aan de Technische Universiteit in Eindhoven om bekend te geraken in het ontwerpen van architectonische oplossingen en om de historie van onze Nederlandse, maar ook de internationale architectuur te verkennen.

Huize Damiaan in Simpelveld

Tijdens mijn HBO studie ben ik voor het eerst vakkundig betrokken geweest bij een karakteristiek gebouw, Huize Damiaan in Simpelveld. Hiervoor heb ik destijds een verkennend verduurzamingsonderzoek uitgevoerd met een aantal medestudenten. Mijn ervaring leert dat ik hier sneller terugkwam dan verwacht, in de afgelopen maanden heb ik namelijk een zeer uitgebreid verduurzamingsonderzoek voor de nieuwe eigenaar mogen doen.

Duurzame monumenten

Hierdoor heb ik voor de eigenaar inzichtelijk gemaakt waar de kansen en mogelijkheden liggen op het gebied van duurzaamheid. Hierin houd ik rekening met de “pure” bouwkundige waarden, en de culturele waarden, volgens de Duurzame Monumenten methodiek. Dit is tevens de standaard van het Nationaal Restauratie Fonds. In mijn vrije tijd ben ik bevind ik me tussen de monumenten, zowel op mijn mountainbike als op mijn motor geniet ik van de Limburgse heuvels en de natuur.

Nieuwsberichten van Yves (0)

Yves Heddema

Adviseur verduurzaming / Bouwkundig tekenaar Ir.
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down