Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Headerfoto_Watertoren_De_Reusch_Schimmert
Te huur

Watertoren De Reusch

Vanaf € 1.855,- per maand
van 120 tot 950 m²
618 m²
Watertoren_De_Reusch_Schimmert_01_1200x800

Deze verhuurbemiddeling geschiedt in collegiale samenwerking met Horecahuis Limburg.

Ondernemers opgelet! Met genoegen presenteren wij u watertoren De Reusch in Schimmert. De voormalige watertoren van 38 m hoog, bestaat uit acht individuele verdiepingen met ca. 950 m² totale oppervlakte, geschikt voor diverse toeristisch-recreatieve of zakelijke gebruiksmogelijkheden.

Geeft u als huurder een nieuwe toekomst aan de iconische watertoren van Schimmert, die luistert naar de naam ’De Reusch’? Dit iconische gebouw biedt een panoramisch euregionaal uitzichtpunt vanaf het Zuid-Limburgse Schimmert, een van de hoogst gelegen dorpen van Nederland. De eigenaar heeft de watertoren, met respect voor de historie die teruggaat tot 1927, grondig verbouwd en verduurzaamd tot een uniek gebouw dat zich voor diverse doeleinden leent. In 2022 is het gebouw bekroond met de Groene Sleutel Award als het meest duurzame monument van Nederland en trok dat jaar ruim 24.000 recreatieve bezoekers!

Vanaf de begane grond tot en met de 8e verdieping zijn er vele invullingen mogelijk. Denk hierbij aan een restaurant, detailhandel, experience (zoals escaperoom, virtual reality kamers of klimwand), kantoor of als expositie-/concertgebouw. Er zijn twee wentel trappen van elk 172 treden en een lift tot elke verdieping.

Per verdieping varieert het gebruiksoppervlak van ca. 60 tot 132 m² en de totale oppervlakte bedraagt circa 950 m². Hierbij is het zowel mogelijk om één etage te huren ofwel om een concept over meerdere etages te exploiteren. Naast de watertoren is er (aan de overzijde van de straat) een magazijn en parkeerterrein (ca. 4.000 m²) beschikbaar.

Oppervlaktes per bouwlaag:

 • Begane grond ± 123 m²
 • 1ste verdieping ± 123 m²
 • 2de verdieping ± 65 m²
 • 3de verdieping ± 132 m²
 • 4de verdieping ± 65 m²
 • 5de verdieping ± 132 m²
 • 6de verdieping ± 115 m²
 • 7de verdieping ± 61 m²
 • 8ste verdieping ± 120 m²
 • Totaal ± 950 m²

Beschikbare verhuur eenheden:

Begane grond, eerste en tweede verdieping: € 3.800,- per maand.
Derde en vierde verdieping: € 3.045,- per maand.
Vijfde verdieping: € 1.855,- per maand.
Zesde en zevende verdieping: € 2.165,- per maand.
Achtste verdieping: € 2.285,- per maand.

We kunnen hier spreken van een uniek gebouw, met een rijke historie en met diverse gebruiksmogelijkheden. Duurzaam ondernemen in de iconische wateroren van Schimmert; het is een kans die u niet mag missen. Ik nodig u uit om kennis te maken met het gebouw en om uw visie voor een invulling met ons te delen.

Zijn uw enthousiasme en nieuwsgierigheid gewekt? Of wilt u meer weten? Download dan de brochure of gebruik het contactformulier hieronder.

  Details

  Adres
  Bockhofweg 1
  Plaats
  Schimmert
  Bouwjaar
  1927
  Perceel
  618 m²
  Bedrijfsoppervlakte
  van 120 tot 950 m²
  Vraagprijs
  Vanaf € 1.855,- per maand
  Contact
  Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.
  Download brochure

  Aankoopbegeleiding

  Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

  Inschrijven nieuw aanbod

  Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

  Recent toegevoegd

  Bekijk overzicht
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down