Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Rentmeester: Een veelzijdig beroep

Nederland kent slechts 500 beëdigde rentmeesters. Een select aantal van hen is tevens makelaar, waaronder Klement Rentmeesters. Wij verzorgen de aankoop, verkoop en waardebepaling van exclusief vastgoed in Limburg, Brabant en regelmatig ook daarbuiten. Een rentmeester als makelaar heeft vele voordelen wanneer u een woning in het exclusieve domein wilt aan- of verkopen.

Klement Rentmeesters als makelaar

Klement Rentmeesters adviseert haar klanten over alle zaken die komen kijken bij de exploitatie, het beheer, herbestemming, aan- en verkoop van monumentale panden en landgoederen. Onze expertise reikt dus ver en gaat van grondzaken, onteigeningen, gebiedsontwikkeling, grondbeleid, overdracht van eigendom tot bestemmingswijzigingen.

Vele expertises in huis

Om die reden hebben we zeer uiteenlopende expertises binnen handbereik: planologen, landschapsarchitecten, subsidiologen, bouwkostendeskundigen, enzovoort. Al die kennis zetten we ook in bij de aan- en verkoop van monumentale panden en landgoederen.

Complexe wet- en regelgeving rondom monumenten is ons dagelijks werk. Daarom zijn we in staat de juridische zaken omtrent uw vastgoed goed te regelen. Wanneer u planologische wensen heeft ten aanzien van de bestemming, wijzen we u de weg. En ook op het gebied van subsidies voor onderhoud en fiscaliteit, zijn wij uiteraard goed onderlegd. Vanuit die expertise zorgen wij bijvoorbeeld voor een goede overdracht van eventuele lopende subsidies die bij verkoop aan het pand verbonden blijven.

Verkoop van uw boerderij?

Ook wanneer u stopt met uw agrarische activiteiten, of als er andere redenen zijn waardoor u afscheid gaat nemen van uw boerderij, klopt u met een gerust hart aan bij Klement. Wij begeleiden u bij alle uitdagingen die de verkoop van agrarische grond en bouwwerken met zich meebrengt en weten uw object op waarde te schatten.

Hierin onderscheiden wij ons nog meer

En er zijn meer aspecten waarop wij ons onderscheiden van reguliere makelaars:

 • Bij Klement zijn er altijd twee makelaars die volledig op de hoogte zijn van uw pand en daardoor doeltreffend bezichtigingen kunnen begeleiden.
 • Wij hebben bewust een behapbare portefeuille zodat we onze verkopers en kopers alle aandacht kunnen geven die ze verdienen. 
 • Klement is 24/7 bereikbaar voor uw vragen.
 • De gemiddelde doorlooptijd van de verkoop van exclusief vastgoed door Klement makelaars is hoog in verhouding tot andere partijen in de omgeving.

Wat Klement voor u kan betekenen

U beschikt over een monumentaal pand, een unieke plek waar u met liefde en plezier heeft gewoond. Dan wilt u zeker weten dat de verkoop of verhuur soepel verloopt en dat een nieuwe liefhebber deze unieke locatie betrekt. Of verlangt u er juist naar om monumentaal te wonen? Wij begeleiden u met liefde bij:

Wat kan een rentmeester nog meer voor u en uw monument of landgoed betekenen?

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down