Voor de toekomst van uw landgoed.

Zoek
groen erfgoed

Bent u veel op reis of woont u buiten de regio waar uw landgoed ligt of uw monument staat? Dan is het vaak een grote zorg om uw bezit te onderhouden en ervoor te zorgen dat het in goede conditie blijft. Goed beheer van landgoed is namelijk essentieel voor het voortbestaan van landgoederen. Afstand en tijd zijn vaak de belemmerende factoren. Maar heeft u er al eens aan gedacht om het beheer en de exploitatie uit te besteden? Dat is toch veel efficiënter en bovendien gemakkelijker. Uw eigen rentmeester om hier zorg voor te dragen. Ja, dat kan en we doen het graag. 

Quick scan geeft inzicht in de verbeteringen

Woont u zelf in het monument of heeft u het object verhuurd? In het laatste geval is het erg nuttig om een keer een analyse van uw exploitatie te maken. Gewoon door een onafhankelijke partij nuchter vast laten stellen waar de verbeteringen in uw exploitatie zitten. Dat is in alle gevallen verstandig. We adviseren u bij het terugbrengen van kosten en verhogen van opbrengsten. Dat kan eenmalig zijn in de vorm van een Quickscan die we van uw bezit uitvoeren.

Uitbesteden levert betere resultaten

We worden steeds vaker gevraagd om de volledige exploitatie te verzorgen van monumentale gebouwen. Dan sluiten we een meerjaren-beheer-overeenkomst met u af. Daarbij wordt u volledig ontzorgd. Of misschien wilt u toch nog werkzaamheden zelf blijven doen. U bepaalt, en niemand anders, wat u zelf doet en wij ondersteunen structureel of op afroep.

Voorbeeldprojecten van beheer en exploitatie

Buitenplaats Soeterbeek

De opdrachtgevers zijn eigenaar van ieder een afzonderlijk gedeelte van het landgoed en staan voor een integrale aanpak van de opgave tot vitalisering. Aan Klement Rentmeesters de vraag om de buitenplaats te beheren, het onderhoud te organiseren van tuinen, gebouwen en alle contacten te begeleiden.

Kasteel Wittem

De klant vraagt ons te helpen de exploitatie van het landgoed te verbeteren is. Misschien is het aantal hotelkamers uit te breiden door het koetshuis bij het hotel te betrekken, en zijn er subsidiemogelijkheden voor het beheer van de gebouwen en het park?

Maatwerk

Als we u volledig ontzorgen, dan horen daar ook bij: het onderhouden van contacten met huurders, regelen van reparaties en onderhoud of het verzorgen van de administratie. Zorgen dat de huurpenningen binnen komen. Het werk van de rentmeester pur sang. En indien gewenst selecteren we andere partijen om zo nodig risicodragend te participeren in investering en exploitatie. Dat doen we met partners die specialistische kennis hebben van de functie die in uw gebouw past. Ja, dat is maatwerk en dat maakt ons werk nou zo leuk. Passende oplossingen vinden die specifiek voor uw situatie tot het beste resultaat leiden.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down