Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
De Auwe Ker Bunde
Verkocht

De Auw Kerk

VERKOCHT
742 m²
1.715 m² (nader kadastraal in te meten)

Dit karakteristieke object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar object? Neem dan onverminderd contact met ons op.

Meld u hieronder aan voor onze Erfgoed Inside. Zo bent u als eerste op de hoogte van subsidies voor monumenten en bijvoorbeeld wijzigingen in de wetgeving.

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod te koop of te huur?

Schrijf u nu in voor onze Exclusieve Preview en ontvang nieuw aanbod als eerste!

De Auwe Ker Bunde

Aan de gehele dorpsopbouw van Bunde is te zien dat de ‘De Auw Kèrk’ het middelpunt vormt! Het was dan ook de parochiekerk tot in 1951: de Sint Agneskerk. Inmiddels is het een ‘oude kerk’ met een éénbeukig schip en een opvallend dubbeltorenfront met unieke details uit barok en neorenaissance.

De Auw Kèrk ligt op het perceel van het bijbehorende hof, dat mooi omkaderd wordt door de authentieke kerkmuur. Sterke poorten in het hekwerk geven toegang tot de groene tuin die het gebouw omringt, het voormalig kerkhof.

De Auw Kèrk werd in de jaren tachtig gerestaureerd en getransformeerd tot sociëteitsgebouw waarbij alle ontwikkelruimte werd benut. Het huidig ontwerp biedt verschillende zalen die los van elkaar kunnen fungeren. Het oksaal is tot een open, glazen ruimte getransformeerd, waar een dubbel rondloopbordes met trappen tot het balkon leiden.

Verrassend is de tweede verdieping daar nogmaals bóven, die mogelijk nog meer lijkt te zweven in de sacrale ruimte. Het daglicht straalt nog onveranderd binnen door het glas-in-lood en tovert op alle uren een mooi kleurenspectrum op de witte kerkmuren. Net zo theatraal is de open indeling van het interieur, de kracht van symmetrie en grootste glaspartijen, een podium en al wat nodig is om welke gelegenheid dan ook te sieren.

Na drie decennia trouwe dienst als cultureel centrum is de tijd rijp voor een nieuwe fase. De gemeente is namelijk bereid om medewerking te verlenen aan een geheel nieuwe bestemming waaronder een woonbestemming, een bedrijfsbestemming of een verblijfsrecreatieve bestemming.

Details

Adres
Burchtstraat 2
Plaats
Bunde
Bouwjaar
1842
Perceel
1.715 m² (nader kadastraal in te meten)
Woonoppervlakte
742 m²
Vraagprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
chevron-down