Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Verkocht

Grote Straat 2 te Berg en Terblijt

VERKOCHT
1.030 m²
1.690 m²

Dit object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u op zoek uw droomobject, neem dan onverminderd contact met ons op.

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod?

Schrijf u nu in voor onze Exclusieve Preview!

Met genoegen presenteren wij aan u deze goedgelegen Carréhoeve dichtbij Maastricht en centraal in het heuvelland. Goed boeren, een creatieve geest en gezond boerenverstand kunnen van deze plek eentje uit duizenden maken. Enerzijds is deze locatie strategisch door de ligging nabij belangrijke verbindingswegen in de Euregio. Anderzijds is het een prachtige ligging voor diegenen die graag gebruik maken van de “stadse” faciliteiten terwijl men zich privé terug kan trekken in het landelijke en dorpse. Met een geschiedenis sinds 1822, een vloeroppervlakte van 1.030 m², een totale inhoud van 4.285 m³ en een grondoppervlakte van 1.690 m² biedt deze hoeve enorme mogelijkheden. 

Omstreeks 1822 heeft de bouw, strijkend over een langere periode, van de boerderijhoeve plaatsgevonden. Het woongedeelte telt in verhouding een fractie van de oppervlakte en inhoud van het totale object. Uniek hierbij is de originele staat waarbij authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Diverse staldeuren, houten rijtuigenpoorten, de toegang naar de hooizolders en de kleinste buitenruimte waar men toentertijd zijn plasje en boodschap mocht doen. Gelukkig zijn hier door de jaren al nieuwe oplossingen voor aangebracht. Een grondige renovatie is een vereiste en een mogelijke herbestemming is voor de hand liggend.

Een merendeel van de inwoners, momenteel 3500 inwoners sterk, forensen tussen Berg & Terblijt en Maastricht. Populaire werkgevers zijn onder andere de Universiteit en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Deze geluksvogels genieten optimaal van het hoogwaardige natuurrijke landschap met rust, privacy en de mogelijkheid tot een veelvoud aan buitenactiviteiten. Toch zijn de school-, winkel-, en sociaal-maatschappelijke faciliteiten binnen enkele minuten te bereiken.

Deze historische en prachtige plek vraagt om nieuwe energie die de huidige trend en uitdaging om de overbevolkte urbanisatie van stadsgebieden in goede banen te leiden. Staat u open voor een uitdaging?

Details

Adres
Grote Straat 2
Plaats
Berg en Terblijt
Bouwjaar
1822
Perceel
1.690 m²
Woonoppervlakte
1.030 m²
Richtprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down