Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Verkocht

Hoeve Vernelsberg

VERKOCHT
364 m²
51.190 m²

Dit prachtige landgoed is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar bijzonder complex met veel volume? Neem dan onverminderd contact met ons op.

Meld u hieronder aan voor onze Erfgoed Inside. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe subsidies voor monumenten en ander, leuk nieuws over monumenten, landgoederen en ander bijzonder erfgoed.

Als eerste op de hoogte van nieuwe subsidies voor monumenten? Leuke nieuwtjes over monumenten, landgoederen en erfgoed?

Schrijf u nu in voor onze Erfgoed Inside en ontvang 7 keer per jaar alle nieuws over monumenten en erfgoed!

Met trots presenteren wij u Hoeve Vernelsberg, volledig vrij gelegen aan rivier de Geul in een uitgestrekt groen landschap. Dit is de énige driehoekshoeve zo ver bekend, gebouwd op een opgetopte rots: de Vernelsberg. De hoeve wordt omringd door haar glooiende tuin en fruitboomgaard op een perceel van ruim 5 hectare dat geheel gerangschikt is als landgoed onder de Natuurschoonwet.

In het zuidelijkste puntje van Nederland staat dit rijksmonument vredig en harmonieus in een haast heilig landschap. De hoeve is volledig vrij gelegen en lijkt wel een eigen koninkrijk, veerkrachtig overeind gebleven door alle stormen des tijds. De hoeve is omstreeks 1750 gebouwd met een fundament dat al in de vroege Middeleeuwen werd gelegd. Het complex bestond uit een woonhuis met paardenstallen, koestal, bakhuis en een grote schuur. Deze vleugels rond het driehoekig binnenhof werden daarbij opgebouwd uit breuksteen en vakwerk.

Hoeve Vernelsberg is in 2005 door de huidige eigenaar nauwkeurig gerestaureerd en zeer respectvol én smaakvol ingericht. Het boeren woonhuis bleef daarbij als woning in gebruik, maar de voormalig agrarische gebouwen werden ontwikkeld tot gerieflijke gastenkamers en bieden een prachtig verblijf voor de 24 gasten die hier mogen verblijven.

De grote schuur werd ingericht als een adembenemende ontvangstzaal alwaar het gehele gezelschap kan samenkomen voor diner en recreatie. De noordelijke vleugel doet nu dienst als recreatieruimte, maar kan eenvoudig ontwikkeld worden tot kantoorruimte, praktijk aan huis ofwel een luxe wellness met zwembad. Het voormalig bakhuis is een zelfstandig woonhuisje met het karakter van de Dordogne dat net als andere gebouwdelen met authentieke, ecologische bouwmaterialen is afgewerkt.

Er straalt weldadige rust en schoonheid van hoeve Vernelsberg af, het vormt een rots in de branding op vele manieren. Bent u op zoek naar strategisch gelegen koninkrijk in het hart van het Heuvelland? 

Details

Adres
Plaatweg 3
Plaats
Epen
Bouwjaar
1750
Perceel
51.190 m²
Woonoppervlakte
364 m²
Richtprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down