Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Te koop

Hoeve Heiligenberg

€ 995.000,- k.k.
191 m² (woonhuis) + 191 m² (bedrijfsruimte)
1.370 m²

Met genoegen presenteren wij u Hoeve Heiligenberg te Bunde. Een prachtig gemoderniseerde hoeve op een perceel van 1.370 m². Achter de imposante, witte voorgevel gaat een fantastische plek verborgen waar wonen en werken samen kunnen komen.

Onze liefde voor monumenten komt volledig tot bloei bij deze unieke woonboerderij uit 1722 in Bunde. De U-vormige bouwhoeve is onderverdeeld in een zeer ruim woongedeelte aan de rechterzijde en links van het grote poortgebouw is de oude koeienschuur welke volledig is ontwikkeld tot een prachtige bedrijfsruimte, die legio gebruiksmogelijkheden biedt.

De hoeve maakte vroeger onderdeel uit van het Domein Heiligenberg dat in de 18e eeuw werd gebouwd als herenboerderij met een grote schuur en een herenhuis. Tot in de jaren ’70 had het geheel een agrarische functie met koeien in het weiland en vele fruitbomen.

Toen de agrarische functie verloren ging, werd het domein opgesplitst en ontstond de huidige verdeling. De huidige eigenaar heeft de woonboerderij en de voormalige koeienstal in 2002 gekocht en vervolgens stijlvol verbouwd en verduurzaamd. De koeienstal, destijds niet meer dan vier muren en een dak, is getransformeerd in een hoogwaardige bedrijfsruimte.

Het renovatie- en verbouwingsproces heeft meerdere jaren geduurd en hierbij zijn er geen concessies gedaan ten aanzien van materiaalkeuze en afwerking. Het geheel is dan ook instapklaar te betrekken voor een nieuwe bewoner om zowel privé te wonen als zakelijk te kunnen huisvesten.

Bent u op zoek naar een karakteristieke woonboerderij met ruime ontwikkelmogelijkheden? Download dan hier de brochure gebruik het contactformulier hieronder:

  Details

  Adres
  Höfkestraat 11 + 11A
  Plaats
  Bunde
  Bouwjaar
  1722
  Perceel
  1.370 m²
  Woonoppervlakte
  191 m² (woonhuis) + 191 m² (bedrijfsruimte)
  Richtprijs
  € 995.000,- k.k.
  Contact
  Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.
  Download brochure

  Aankoopbegeleiding

  Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

  Inschrijven nieuw aanbod

  Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

  Recent toegevoegd

  Bekijk overzicht
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down