Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Headerfoto_Strijthagerweg_6_8_Landgraaf_827x311_onder_bod_tot_4_maart
Verkocht

Strijthagerweg 6-8A, Landgraaf

VERKOCHT
514 m²
805 m² (nader kadastraal in te meten)

Dit object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u op zoek uw droomobject, neem dan onverminderd contact met ons op.

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod?

Schrijf u nu in voor onze Exclusieve Preview!

Strijthagerweg_6_Landgraaf_01

Strijthagerweg_6_Landgraaf_02

Strijthagerweg_6_Landgraaf_03

LET OP: HET UITBRENGEN VAN EEN BOD IS NIET MEER MOGELIJK!

Op donderdag 15 februari heeft de laatste mogelijkheid tot bezichtiging plaatsgevonden. Geïnteresseerden is de gelegenheid geboden om uiterlijk op 4 maart 2024 hun bieding (middels het beschikbaar gestelde biedingsformulier) uit te brengen. Deze termijn is inmiddels verstreken.

Namens de gemeente Landgraaf bieden wij dit bijzondere Rijksmonument te koop aan. De huidige bestemming is ‘maatschappelijk’, maar de gemeente staat open voor nieuwe initiatieven. Het verkrijgen van een woonbestemming behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Als u de historie van deze bijzondere plek raadpleegt, dan wordt dit monument uit 1913 omschreven als het woonhuis voor de agent van de mijnpolitie, die in dienst was van de Oranje Nassau II mijn. Het aangebouwde deel werd gebruikt als leslokaal voor de mijnvakschool. Het woonhuis en het leslokaal wachten nu op een nieuwe bestemming...

De situering van het woonhuis werd bepaald door de snelle ontwikkeling van de mijnindustrie in het tweede decennium in de twintigste eeuw en de exploitatie van de mijn Oranje Nassau II in het bijzonder. De oorspronkelijke relatie tussen het gebouw en het mijnbedrijf is vanwege de herinrichting van het voormalige mijnterrein tot woonwijk Eikske niet meer als zodanig herkenbaar.

Nu zijn de gebouwen toe aan een nieuwe invulling en biedt de gemeente deze middels een vrijwillige openbare verkoop bij inschrijving te koop aan. Namens de gemeente voeren wij de zoektocht naar de meest geschikte partij die -binnen de kaders en voorwaarden gesteld door de gemeente- de gebouwen een nieuwe toekomst kan bieden.

Details

Adres
Strijthagerweg 6-8A
Plaats
Landgraaf
Bouwjaar
1913
Perceel
805 m² (nader kadastraal in te meten)
Woonoppervlakte
514 m²
Richtprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down