Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Verkocht

Terzieterweg 5 in Epen

VERKOCHT
189 m² (woonhuis) + 472 m² (bijgebouwen)
5.000 m²

Dit object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u op zoek uw droomobject, neem dan onverminderd contact met ons op.

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod?

Schrijf u nu in voor onze Exclusieve Preview!

Ten zuiden van de Nederlands-Limburgse plaats Epen in de huidige gemeente Gulpen - Wittem werd rond 1906 deze hoeve gebouwd, mogelijk als aanvulling op de naastgelegen, 100-jaar oudere, Hoeve Wolfskoul. 

Het uit baksteen opgetrokken boerenwoonhuis en de aangebouwde stalvleugel zijn kenmerkend voor deze bouwperiode. De zeer degelijke bouwstijl met hoge plafonds, de geschilderde lambrisering in de hal en de fraaie tegelvloer, maken duidelijk dat hier een welgestelde boerenfamilie resideerde.

Op de begane grond zijn er twee grotere, door de gang gescheiden, woonvertrekken die vroeger respectievelijk als keuken en woonkamer werden gebruikt. Ook bevinden zich in dit gedeelte een bijkeuken, berging en de toegang tot de kelder. 

Op de 1e verdieping waren oorspronkelijk vier slaapkamers zeer symmetrisch ingericht. In latere periode kwamen daar nog een badkamer en waskamer bij.

De 2e verdieping is middels een vaste trap bereikbaar en is ingericht met nog een vijfde slaapkamer en een bergzolder.

Links van de voorgevel is richting de straat de stalvleugel gesitueerd. Deze is op de begane grond gesplitst in twee separate ruimten, maar op de verdieping is het een geheel. Per etage is hier nog ruim 115 m2 aan oppervlakte te gebruiken.

Deze ruimte leent zich daarmee erg goed voor aanvullende gebruiksfuncties zoals mantelzorg, bedrijf aan huis ofwel verblijfsrecreatie hetgeen ook binnen het bestemmingsplan is toegestaan. 

Qua buitenbeleving is het elk seizoen weer een totaal andere beleving. Het uitzicht over het Heuvelland met ver aan de horizon de bosrand van het Vijlenerbos zal u nooit gaan vervelen.

Details

Adres
Terzieterweg 5
Plaats
Epen
Bouwjaar
1906
Perceel
5.000 m²
Woonoppervlakte
189 m² (woonhuis) + 472 m² (bijgebouwen)
Richtprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down