Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Bomenplan Peel en Maas

25 november 2021

De gemeente Peel en Maas, waaronder Baarlo, Maasbree, Koningslust, Panningen, Egchel en Helden, is gestart met een plan om de komende zes jaar 7.319 bomen bij te planten. Het heet dan ook, geheel toepasselijk, het 7.319-bomenplan. Met dit aantal bomen zijn straks evenveel bomen als inwoners in de gemeente Peel en Maas.

Er is door de gemeenteraad van Peel en Maas overeenstemming bereikt over een totaal subsidiebdrag van 1,2 miljoen euro om de bomen bij te planten. Hoe die subsidie verdeeld en besteed gaat worden, is op dit moment nog niet duidelijk.

De eerste bomen zijn geplant op de afgelopen Nationale Boomfeestdag van donderdag 11 november 2021 in Peel en Maas. Op de foto staan wethouder Paul Sanders en leerlingen van de basisscholen uit de dorpen Baarlo, Maasbree, Koningslust, Panningen, Egchel en Helden die gezamenlijk een boom planten in het kader van dit 7.319-bomenplan.

Bron: https://www.peelenmaas.nl/inwoners-en-ondernemers/nieuws/2021/11/11/eerste-bomen-geplant-van-7319-bomenplan-op-nationale-boomfeestdag

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down