Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Hoensbroek

Dag van het kasteel 2016

12 mei 2016

Dit jaar openen meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen hun poorten en tuindeuren. Het thema is dit jaar: Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner?

Kastelen, huizen en buitenplaatsen, paleizen, borgen en stinzen: ze zijn zoveel meer dan zomaar een onderkomen. Het zijn iconen in het landschap, maar ook vaak een vast gegeven in de levens van velen. Want de krantenjongen weet nog goed van de waakhond die er woonde, de bakker bracht er wekelijks de bestellingen langs en vorige week nog kraste een jong stel stiekem hun initialen in de grote eik die naast de oprit staat. 

De Nederlandse Kastelen Stichting wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen!

Zet dus tweede pinksterdag in de agenda en ga op pad, in de buurt of juist ver weg en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag! Voor meer informatie voor de deelnemende kastelen en buitenplaatsen, kijk op www.kastelen.nl

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down