Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Klement Rentmeesters Omslagfoto
Wat mag ik met mijn grond?

Grondeigenaren

Stel: het grondperceel naast u is te koop? U denkt dan al snel “Buurmans grond is maar eenmaal te koop”. Maar wat kan en mag u met dit stuk grond? Mag er gebouwd worden? Wat is eigenlijk de huidige bestemming? Is het geschikt voor wonen of moet het gewoon landbouwgrond blijven? En wat is het waard? En als ik dan wil kopen: hoe doe ik dat dan?

De ratio verliest het dan al snel van de emotie. Het is immers prachtig als u dat stukje grond kunt toevoegen aan uw bezit. Maar toch niet ten koste van alles? U wilt toch eerst weten wat het waard is? Vragen en nog eens vragen.

Of er doet zich een heel andere situatie voor: uw buurman wil een perceel grond van ú kopen? Wilt u dat wel? Wat zijn de voor- en nadelen. Wat is het perceel waard? Hoe regel ik dan de verkoop? Moet ik gelijk naar een notaris of moet ik eerst een koopovereenkomst op laten stellen? Hoe mooi is het als u alle antwoorden op deze vragen onder één dak kunt vinden? Bij rentmeesters die de lokale marktwaarde kennen en weten hoe de hazen lopen.

Mag ik op mijn grond bouwen?

In het bestemmingsplan staat aangeven wat u met uw perceel grond wel en niet mag. Welke bestemming heeft het? Wonen of agrarisch. Mag ik er bouwen? Zo ja, hoe veel dan? En als er al opstallen staan: hoeveel mag ik die dan nog uitbreiden? Vragen en nog eens vragen. En best lastig ook. Hoe mooi is het als onze ruimtelijk ordeningsadviseurs u met al deze vragen kunnen helpen? Lees onze pagina over ruimtelijke ordening en u weet snel wat u moet doen.

Taxatie en waardering

Hoe veel is het grond perceel van mijn buurman waard? Of hoeveel is het perceel grond waard dat u aan uw buurman wilt verkopen? Wordt de grond in pachtvrije staat verkocht of niet? Wat is dan de waarde? Onze rentmeesters kennen de marktwaarde als geen ander: het is ons dagelijks werk om met grond, geld en gebouwen om te gaan. We beschikken over recente transactiegegevens, zodat we de actuele waarde kennen.

Ik heb een vraag over gronden

Onze experts staan voor u klaar.

  In de Erfgoed Inside leest u nieuws over subsidies, adviezen over onderhoud en leuke verhalen over monumenten. Nieuw aanbod dat te koop of te huur is ontvangt u als eerst via onze Exclusieve preview!

  Om harten te veroveren, heeft een pand geen officiële monumentstatus nodig. Klement is uw partner in verkoop of verhuur van woningen met allure.

  Frank Klement
  Eigenaar Klement Rentmeesters
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down