Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Klement Rentmeesters bestaat 10 jaar

1 januari 2020

Klement Rentmeesters werkt met veel specialisten in huis en die zijn nodig vanwege de brede aanpak van monumenten en landgoederen, dé kerntaak van Klement. Beheer, onderhoud, herbestemming en zeker aan- en verkoop, dat zijn de dagelijkse werkzaamheden. Plannen voor exploitaties, het binnenhalen van subsidies voor restauratie, onderhoud en verduurzaming, dat zijn allemaal disciplines die volledig beheerst worden.

„Dit gaat dus veel verder dan gewone makelaardij", vertelt Frank Klement. „In het begin had men ook geen idee wat we deden, dit vakterrein bestond in feite nog niet. „Maar in de loop der jaren is de regelgeving ten aanzien van monumenten en landgoederen veel complexer geworden. Anderzijds zijn er ook meer mogelijkheden gekomen. Het is niet meer zo dat als je een monument koopt, dat je nergens meer een steen mag verleggen. Vanuit de overheid wordt ook ingezien dat we de vaak prachtige bouwwerken van vroeger een toekomst moeten kunnen geven."

De specialisatie is een logisch gevolg van de persoonlijke interesse van het ondernemerspaar. „Wij wonen en werken zelf in het Zuid-Limburgse Heuvelland, te midden van mooie monumenten", zegt Jessica Klement. „Dus we weten hoe het voelt, wat de voordelen zijn, maar ook tegen welke uitdagingen je oploopt. Dan krijg je een goede band met je klanten die een monument willen kopen of verkopen. Belangrijk is vooral om mee te denken. Je moet als het ware door de muren heen kunnen kijken en het grotere geheel zien. Dan zijn er vaak veel meer mogelijkheden dan je op het eerste oog zou denken."

Opvallend is de trend die ze bij Klement Rentmeesters nu zien in het coronatijdperk. „We merken een hang naar wonen in het groen, in de gezonde buitenlucht, met meer ruimte", zo merkt Jessica. „Dus de vraagt stijgt. Dan is het ook voor mensen die er juist al een tijd over nadenken of ze van hun kasteel, landhuis of oude boerderij af willen, nú een goed moment om daar werk van te maken. Wij kunnen hen in dat hele project begeleiden."

De financiën spelen altijd een belangrijke rol bij vastgoed, zeker ook als het om dit soort grotere projecten gaat. „Daarom juist is het goed als je je laat adviseren over wat er allemaal mogelijk is", zegt Frank Klement. „Enerzijds subsidies, en anderzijds ook een andere bestemming geven aan een bepaald gebouw. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten op, maar ook vaak meer financiële openingen."

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down