Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

La Grande Suisse

13 september 2021

La Grand Suisse is onderdeel van wat in Maastricht tegenwoordig Buitengoed Geul en Maas genoemd wordt. Deze landgoederenzone ten noordoosten van Maastricht was geliefd bij de rijke burgerij die grote landhuizen en kastelen liet aanleggen, zoals Villa Kruisdonk, Kasteel Bethlehem, Kasteel Jeruzalem maar ook La Petite Suisse en La Grande Suisse.

Regout

La Grand Suisse werd in 1736 gebouwd, waarbij later allerlei delen zijn toegevoegd, zoals kloostervleugels en bijgebouwen. De grootste verbouwing vond plaats in het midden van de negentiende eeuw, toen de groot-industrieel Petrus Regout het als landhuis ging gebruiken. Allerlei elementen zijn toegevoegd en tussen 1865 en 1866 is er een grote verbouwing geweest van het landhuis zelf. Het kreeg toen zelfs de beschikking over een eigen restaurant.

Meisjes en krakers

Daarna heeft het van 1875 tot 1954 dienst gedaan als meisjesschool, waarna het langzaam in verval raakte en zelfs gekraakt werd. Een paar jaar geleden is het verworven door een joint venture van Dela en Monuta die er een uitvaartcentrum met crematorium van maakten. Een werkelijk prachtige plek om het laatste afscheid te nemen. Zelfs zo prachtig dat de meeste mensen het absoluut niet als een crematorium ervaren.

Historische plek

Daarom vonden wij met Klement Rentmeesters het erg leuk dat wij onze vakantieborrel op deze prachtige plek mochten houden. En hoewel de wandeling voor de open dag dus al helemaal vol zit, zou u deze prachtige plek ook kunnen boeken om een vergadering of een borrel te houden en kunt ook u genieten van deze historische plek.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down