Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Aanbod in de stille verkoop

In een markt waar mooi aanbod schaars begint te worden zien we dat objecten meer via de zogenaamde stille verkoop worden verkocht. Hoe kunnen we u helpen bij uw specifieke zoektocht? 

Vakwerkwoningen

U kent ze wel, die witgeverfde huizen met stoere houten balken en overstekken. Het zijn de blikvangers van het Heuvelland. Vaak op idyllische plekjes. Ieder pand is weer anders van grootte, maar ook van onderhoudstoestand. Het is goed opletten geblazen dat u de juiste koopt. Daar kunnen we u goed bij helpen, want het is onze specialisatie. We hebben een paar bijzondere vakwerkwoningen in de stille verkoop in de prijsklasse 6 ton tot 1,4 miljoen euro. Contacteer Jessica Klement voor een persoonlijk gesprek. 

Landgoederen

We spreken over een landgoed als er minimaal 5 ha grond beschikbaar is, bestaande uit verschillende terreintypen waaronder bos, lanen, cultuurgrond, water, hagen en solitaire bomen. Vaak met een monumentaal huis. Rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 levert belangrijke fiscale voordelen op bij vererving of schenking. We hebben enkele landgoederen te koop, waaronder een zeer fraai landgoed net over de grens in België aan de rivier de Amblève. Contacteer Frank Klement voor een persoonlijk gesprek.

Carréboerderijen

Zo typisch Zuid-Limburgs: die grote vierkante boerderijen. Boerderijen met een zogenaamde cour, een binnenplaats waar het vaak goed toeven is. Daar zijn er veel van, vaak ook rijksmonument dus met aantrekkelijke fiscale voordelen voor onderhoud. Het zijn grote complexen en dus met veel volume. Herbestemming moet soms nog plaatsvinden omdat hele vleugels soms al decennia lang niet meer worden gebruikt voor hun oorspronkelijke agrarische functie. We hebben er een paar te koop, waarvan soms ook in de stille verkoop. Contacteer Frank Klement voor een persoonlijk gesprek.

Kastelen

Limburg en Brabant zijn rijk aan kastelen, de parels van het landelijk gebied. Op markante plekken langs rivieren of beken of met wijds uitzicht over het Heuvelland. Alleen Limburg heeft al 265 kastelen, inclusief een aantal ruïnes, dus dat is nog al wat. We hebben een aantal kastelen in de stille verkoop in verschillende prijsklassen. Meld u bij ons voor een gesprek via onze contactpagina.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down