Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Monumenten in de winter

15 december 2021

Rondjes schaatsen op de grachten van kasteel Limbricht

Deze kerstweek is een mooi moment om terug te kijken naar het betoverend tafereel rond kasteel Limbricht. De foto is genomen in februari voor de prijsvraag Monumenten in de Winter. Het wordt steeds meer een historisch moment om te kunnen schaatsen op kasteelgrachten... Zouden we deze winter opnieuw de kans krijgen?

Sneeuwwite prijsvraag

Op 9 februari 2021 stuurden we naar onze opdrachtgevers een oproep om foto’s te maken van hun monument dat bedekt was onder een laagje sneeuw of ijs. En wat waren we verrast! We ontvingen iets meer dan 100 foto’s, waardoor we hebben kunnen genieten van die prachtige monumenten in winterse sferen.

De inzendingen zijn beoordeeld door een enthousiaste jury, bestaande uit alle medewerkers van ons kantoor. Aan 5 mooie foto’s mocht men 1 punt toekennen en aan de absolute favoriet 3 punten. Het was leuk om te zien hoe zeer de meningen uiteenlopen. Gelukkig maar, want “mooi” is een subjectief begrip! 

De meeste punten zijn gegaan naar de luchtfoto van Kasteel Limbricht. We feliciteren Frances Versteegen met de hoofdprijs: een overnachting in Chateau St. Gerlach in Houthem voor 2 personen inclusief luxe ontbijt.

Magische Molen de Korenaar en Kasteel Aldendriel

Op de 2de plaats zijn 2 foto’s geëindigd: de prachtige avondfoto van Molen de Korenaar én de foto van de schaatsers op de slotgracht van Kasteel Limbricht. En met nét wat minder punten is op plaats 3 geëindigd de foto van Kasteel Aldendriel. Familie Geurts en familie Aarts ontvangen van ons een zeer luxe borrelpakket van de bierbrouwerij uit Gulpen.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down