Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Noord-Brabant investeert € 4,2 miljoen in monumenten en erfgoed

7 juni 2022

In 2022 heeft de provincie Noord-Brabant gelden ter beschikking gesteld voor de restauratie van monumenten, eco-archeologisch onderzoek en het onderhoud van molens. Indienen van een aanvraag is inmiddels niet meer mogelijk. De indientermijn is gesloten voor 2022. In 2023 kunnen er weer gelden beschikbaar worden gesteld. Natuurlijk houden wij u hiervan graag op de hoogte. Hou onze nieuwsberichten in de gaten.

4 miljoen voor restauratie Noord-Brabantse rijksmonumenten

Het grootste gedeelte (€ 4 miljoen) van de investering wordt besteed aan het restaureren van rijksmonumenten. Daarnaast investeert de provincie € 35.000 in eco-archeologisch onderzoek en € 180.000 euro in het onderhoud van molens. De regeling 'onderhoud molens' wordt namens de provincie uitgevoerd door Stichting Monumentenwacht Brabant. Het bedrag voor rijksmonumenten wordt verdeeld over religieus erfgoed, kastelen en landgoederen, industrieel erfgoed en militair erfgoed.

Komt uw monument in aanmerking?

Denkt u dat uw object in aanmerking komt? Wij kennen de weg en kunnen u snel vertellen of uw aanvraag in aanmerking komt voor deze subsidie. Neem contact op! Of lees meer over de herbestemming van religieus erfgoed.

Bron: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/vrije-tijd-cultuur-en-sport/2022/brabant-investeert-fors-in-het-zichtbaar-en-beleefbaar-maken-en-houden-van-cultureel-erfgoed

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down