Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Open monumentendag 2016

6 september 2020

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 vindt de 28ste editie van de landelijke open monumentendag plaats. Bijna 6.000 monumenten verspreid door het land zijn kostenloos opengesteld voor publiek.

Ook de Limburgse monumenten zijn goed vertegenwoordigd. Zo zijn zijn er in totaal 263 Limburgse monumenten die deelnemen en dit weekend toegankelijk zijn.

Het thema van dit jaar is “Iconen en symbolen”. Dit weekend is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren of die gesloten villa aan het einde van de straat op Open Monumentendag kunt u de geschiedenis tot leven zien komen. Kijk snel hier welke monumenten bij u in de buurt deelnemen.

De deelnemende monumenten en tevens projecten van KlementRentmeesters die tijdens de Open Monumentendag zeker het bezoeken waard zijn:

Gemeente Nuth

Watertoren “De Reus van Schimmert”

Zondag 11 September 11.00
Opening Open Monumentendag binnen de gemeente Nuth in de Watertoren te Schimmert door burgemeester D.H. Schmalschläger. Gedurende de dag een voorproefje van de pop-up dance-avond die aan het einde van dit jaar georganiseerd wordt. Openstelling van alle ruimten aan het publiek.

Gemeente Kerkrade

Abdij Rolduc 

Zondag 11 September 10.00 - 17.00
Open Dag abdij Rolduc. Abdij Rolduc en haar bewoners (Kulta Goudsmederij, Dør en Abby Lempers) stellen dit grootste monument van Nederland voor u open. Er zijn diverse exposities van schilderijen, Afrikaanse beelden en iconen. U kunt ook uw iconen laten taxeren. Daarnaast zijn de abdijkerk met crypte, de rococobibliotheek, de bisschopszaal, de historische kruisgangen, de wijngaard, het kloosterpark en het Groot-seminarie toegankelijk. De jachthoornblazers verzorgen enkele optredens. De Winzer en het Brouwgilde laten u proeven van de wijn en het bier.

Buitengoed Geul & Maas

Rothemermolen

Op zaterdag 10 september zijn wij tussen 10 en 12 hr. aanwezig om toelichting te geven op de ambitieuze herbestemmingsplannen voor deze bijzondere watermolens. We nodigen ondernemers nu vast speciaal uit om kennis te maken met dit unieke object.
Op zondag 11 september om 15.00 uur staat e Buitengoed ‘foodtruck’ caravan Blick bij de Rothemermolen. 

Hoeve Withuishof

Divers programma op Zaterdag 10 en Zondag 11 September

Ook het Buitengoed Geul & Maas zelf doet mee aan de monumentendagen op 10 en 11 september. Vele kastelen, buitenhuizen en andere mooie plekken in het Buitengoed openen hun poorten en tuindeuren. Tevens zijn er begeleide wandel- en fietstochten in het gebied langs een aantal parels. De Buitengoed ‘foodtruck’ caravan Blick biedt op diverse locaties hapjes en drankjes aan.

Voor een volledig overzicht van alle participerende gemeenten, monumenten en publieksactiviteiten, kunt u terecht op de site van de Open Monumentendag.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down