Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Open Monumentendag 2022

2 augustus 2022

Verduurzaming is een belangrijke opgave waar veel monument eigenaren momenteel mee te maken hebben. Als Duurzaamheidsadviseur voor monumenten (DuMo) weten wij er alles van! Kom tijdens Open Monuementendag naar kasteel Nijswiller voor een (kosteloze) rondleiding in een dit middeleeuwse kasteel dat middels toepassing van isolatie en warmtepompen geheel is verduurzaamd en gasloos wordt verwarmd.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Ook Klement Rentmeesters neemt dit jaar natuurlijk weer deel aan de Open Monumentendag. De locatie waar wij u dit jaar graag ontvangen is Kasteel Nijswiller! Dit eeuwenoude kasteel is recent grondig gerestaureerd en volledig verduurzaamt. Een passend voorbeeld binnen het thema duurzaamheid dat dit jaar centraal staat.

Wij ontvangen u graag voor een (kosteloze) rondleiding in dit bijzondere gebouw om zelf ook te ervaren hoe verduurzaming een historisch kasteel kan worden toegepast. U hoeft zich niet aan te melden voor een bezoek en bent op zaterdag 10 september tussen 11:00 uur en 13:00 uur van harte welkom.

Het complete Open Monumentendagprogramma met duizenden bijzondere opengestelde monumenten is deze zomer te vinden op www.openmonumentendag.nl.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down