Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Restaurant Ambrozijn wint award voor 'Best New Restaurant Design'

29 november 2022

In de categorie 'Best New Restaurant Design' heeft restaurant Ambrozijn in Valkenburg de Entree Awards 2022 gewonnen. In de voormalige rijksmonumentale Irenekerk in Valkenburg is sinds eind vorig jaar fine dining-restaurant Ambrozijn gevestigd.

In 2018 is de kerk afgebrand. Alleen de muren en een deel van het dak waren nog intact. Klement Rentmeesters heeft geholpen met het aanvragen van subsidie voor herbestemming en restauratie. Samen met het horeca team heeft de interieur designer Tim Reiters een mooi ontwerp weten op te leveren. De kerk is volledig verbouwd en vernieuwd tot een prachtig restaurant. Bijzonder is dat daarin de historie van de kerk in z'n waarde is gelaten met afgewerkte details. Zo zijn op de muren de brandsporen hier en daar nog zichtbaar en zijn de gevels weer opgebouwd uit lokaal mergel.

Ambrozijn is zeker een bezoekje waard. Natuurlijk voor de culinaire belevenis waar chef Sven Nijenhuis en gastvrouw Joëlle Nijenhuis voor zorgen, maar zeker ook om te zien hoe een oude kerk een nieuwe toekomst heeft gekregen.

We zijn trots op Ambrozijn en feliciteren ze met deze prestigieuze Award.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down