Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Teamfoto_maart_2024_1860x1080
Ons team

Rob Canton

Rob studeerde als meubelmaker gevolgd door MBO bouwkunde richting architectuur. Begeesterd door deze studie volgde hij daarna ook de HBO studie bouwkunde op de Hogeschool Zuyd. Tijdens een stage bij het architectenbureau Beckers, maakte hij kennis met monumenten en was zijn liefde voor monumenten geboren. Sindsdien zijn monumenten de rode draad in zijn carrière. Zo werkte hij als adviseur in natuurleien, een steensoort die typisch voorkomt bij monumenten. Al zijn kennis zet hij nu als gedreven, betrokken en deskundig Bouwkundig Adviseur Monumenten in voor Klement Rentmeesters.

Even kennismaken:

“Mijn naam is Rob Canton en sinds januari 2023 ben ik werkzaam voor Klement Rentmeesters. Door opleiding en ervaring heb ik goed leren kijken naar monumenten. Bijzonder is dat ieder pand uniek is en zijn eigen verhaal heeft. Vanaf het eerste moment dat je ergens binnenstapt tot en met de uitwerking van een specifieke opdracht. Het blijft geweldig!

Ik was van jongs af aan al meer met techniek bezig dan dat ik in de boeken zat. Mijn opa had vroeger een timmerfabriek, dus werken met hout was bij ons in de familie gebruikelijk. Ik ben mijn opleiding dan ook gestart in de techniek, waarbij mijn voorkeur uitging naar houtbewerking. Vanuit deze praktische opleiding ben ik doorgegroeid naar de theoretische kant waarbij alle facetten van bouwkunde aan bod kwamen. Deze richting heb ik zowel in opleiding als in werk nooit meer losgelaten.

Zelf ben ik altijd bezig met verbeteringen (klussen) in en om het huis welke dateert uit 1870. Het huis heeft geen monumentale status maar natuurlijk wel soortgelijke uitdagingen. Mijn bouwkundige kennis van monumenten komt hier goed van pas.  Bouwkundige kennis, in de brede zin van het woord ontwikkel je niet vanuit een paar cursusdagen. Dit moet een passie zijn, al helemaal als het om oude gebouwen gaat waar je steeds weer een andere uitdaging tegen komt!”.

Nieuwsberichten van Rob (0)

Rob_Canton_Bouwkundig_Adviseur_Monumenten_Klement_Rentmeesters

Rob Canton

Bouwkundig Adviseur Monumenten
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down