Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Verkocht

Molen Op de Vrouweheide

VERKOCHT
625 m²
6.097 m²

Dit prachtige object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar uniek woonhuis? Neem dan onverminderd contact met ons op.

Dit object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u op zoek uw droomobject, neem dan onverminderd contact met ons op.

Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod?

Schrijf u nu in voor onze Exclusieve Preview!

Met genoegen presenteren wij u de molen Op de Vrouweheide, de hoogst gelegen traditionele windmolen van Nederland. Een spectaculair woonadres met fiere wieken die sinds 1857 draaien!

Deze molen is niet alleen te definiëren als de hoogst gelegen molen van Nederland, ze is naar mijn mening ook verreweg de mooiste! 

Een volmaakte groenblauwe horizon van 360 graden rond, met zicht tot ver over de landsgrenzen. Wonen in een molen, stelt u zich dat eens voor! Symbool van onze nationaliteit en vrijwel uniek voor deze regio. 

Limburg heeft heuvels met rivierstromingen waardoor er wel diverse watermolens bestaan, maar slechts enkele windmolens.

De vier wieken staan perfect in de verf, de klassieke inscriptie onder de as zingt boven de heuvels uit; ‘‘Op de Vrouweheide’’. Vrouwelijk, jazeker! Hier draait het, waait het, zingt en klinkt het!

De molen is oorspronkelijk in 1858 gebouwd en verkeert technisch gezien in perfecte staat waarbij (uiteraard zonder gemaal) alles gewoon functioneert. U hoeft daarbij heus geen molenaar te zijn of te worden om in dit bijzondere monument te wonen en de molen ook te kunnen bedienen. De hartstochtelijke huidige eigenaar leert u de kneepjes van het vak, want hij weet de molen te besturen als een ware kapitein. 

Details

Adres
Vrouwenheide 1
Plaats
Voerendaal
Bouwjaar
1858
Perceel
6.097 m²
Woonoppervlakte
625 m²
Richtprijs
VERKOCHT
Contact
Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

Aankoopbegeleiding

Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

Inschrijven nieuw aanbod

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Recent toegevoegd

Bekijk overzicht
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down