Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek

De mooiste kerken om in te wonen volgens RTL Nieuws

25 januari 2024

In een recent artikel van RTL Nieuws wordt aandacht besteed aan een bijzondere trend in de Nederlandse huizenmarkt: kerken die zijn omgetoverd tot woonhuizen. De redactie van RTL Nieuws maakte een selectie van de 7 mooiste kerken om in te wonen, die ook nog eens te koop staan op dit moment. De locaties van deze woningen variëren van Beverwijk en Hindeloopen tot Apeldoorn en Heerlen en de vraagprijzen liggen tussen de €1.795.000 voor een kerkwoning in Alkmaar, terwijl de laagste vraagprijs wordt vermeld voor de kerk in Terwolde, die te koop staat voor €450.000.

Een van deze unieke woningen bevindt zich in Heerlen en staat momenteel bij ons te koop voor €845.000.

De kerkwoning in Heerlen is een voorbeeld van hoe modern wooncomfort gecombineerd kan worden met historische charme. Aan de buitenkant valt het misschien niet direct op dat het een kerk betreft, maar eenmaal binnen is de kerkelijke oorsprong onmiskenbaar. Het orgel vormt een indrukwekkend middelpunt van de woning. Daarnaast zijn er authentieke details zoals glas-in-loodramen die de woning een uniek karakter geven. De open vide draagt bij aan een ruimtelijk gevoel en versterkt de bijzondere architectuur van het pand.

Trend om in kerken te wonen

Deze woning maakt deel uit van een grotere trend waarbij kerken, die hun oorspronkelijke functie hebben verloren, een nieuw leven krijgen als woonruimte. Deze transformatie biedt een unieke woonervaring, waarbij de historie en architectuur van de kerk behouden blijft, terwijl het wordt aangepast aan moderne woonwensen.

RTL Nieuws benadrukt met dit artikel hoe deze kerkwoningen niet alleen een 'oh my god'-gehalte hebben vanwege hun indrukwekkende uitstraling, maar ook vanwege de creatieve manier waarop ze zijn omgevormd tot comfortabele, moderne woonruimtes. De Doopsgezinde Kerk in Heerlen is daar een sprekend voorbeeld van. De vraagprijs van €845.000 weerspiegelt de unieke waarde van het pand, dat zowel qua locatie als qua ontwerp en inrichting een bijzondere plek inneemt op de Nederlandse huizenmarkt.

Uniek wonen in een kerk

De aandacht die RTL Nieuws eraan geeft, onderstreept de groeiende interesse in dit soort unieke woonvormen. Bent u op zoek naar iets anders dan een standaard woning en bereid om te investeren in een stukje geschiedenis?
Dan is de Doopsgezinde Kerk in Heerlen absoluut het bekijken waard! Wilt u meer weten? Laat hieronder uw interesse achter en u hoort binnen een werkdag van ons.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down