Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

De restauratiesubsidie Limburg in 2022 - 2023

1 januari 2022

De Provincie Limburg wil zoveel mogelijk monumenten voor de toekomst behouden zodat ook toekomstige generaties kunnen opgroeien met en genieten van de rijke Limburgse geschiedenis. Daarom willen ze de monumenten die dringend gerestaureerd moeten worden ondersteunen zodat eveneens een toekomstige economische, toeristische of maatschappelijke functie is gegarandeerd. Voor de restauratieprojecten is de maatschappelijke inbedding van belang voor honorering.

De restauratieregeling 2022-2023 kent nieuwe voorwaarden. Het maximale subsidie percentage is 30% en de maximale subsidie € 300.000. Nieuwe criteria zijn: het vertellen van het verhaal van het monument én het betrekken van de lokale gemeenschap. Met toepassing van deze twee criteria willen ze alleen projecten ondersteunen die maatschappelijke ingebed zijn. Daar waar monumenten door hun gebruik aantoonbaar openbaar toegankelijkheid zijn geldt een verhoogd subsidiepercentage (40%) en maximaal subsidiebedrag (€ 400.000). Hiermee willen ze zoveel mogelijk Limburgers en bezoekers laten genieten van het monument. Tenslotte dient het monument na voltooiing van de restauratie een duurzame economische, toeristische en/of maatschappelijke functie te hebben.

Indientermijn:

Een subsidieaanvraag dient uiterlijk 31 oktober 2023 te zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten.

Looptijd:

Tot 1 november 2023.

Meer weten?

Om een succesvolle aanvraag te doen is het belangrijk de regeling goed te kennen. Wij kennen de lokale, provinciale en landelijke regelingen zeer goed. Neem gerust contact op, ook voor een vrijblijvend adviesgesprek via onderstaande button of neem direct contact op met Vincent Voorn, 043 - 32 33 511 of vincent@klement-rentmeesters.nl.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down