Voor de toekomst van uw monument.

Zoek
erfgoed taxatie

Erfgoed is overal om ons heen. U vindt het in historische binnensteden, op het platteland en in musea. Kastelen, kloosters, woonhuizen, boerderijen, watermolens en monumentale fabriekspanden: dit zijn de parels in onze woonomgeving. De overheid ziet er streng op toe dat er voor dit erfgoed goed gezorgd wordt. Ons erfgoed wordt beschermd en er wordt gezorgd dat nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn. Wanneer u uw erfgoed wilt laten taxeren, dan is het aan te raden een taxateur de waardebepaling van uw erfgoed te laten opstellen. Wij van Klement Rentmeesters zijn al jarenlang werkzaam in het beheer, het onderhoud en de herbestemming van monumentale panden en landgoederen die een essentieel onderdeel vormen van ons erfgoed. Het is onze missie ons nationaal erfgoed te behouden voor de toekomst en dit start vaak met een erfgoed taxatie.

In het kort: wat is erfgoed?

Een brede definitie van erfgoed is alles wat u erft van uw voorouders. Dit houdt niet meteen in dat uw persoonlijke erfgoed cultureel erfgoed is. Het belang van erfgoed wordt gevormd door de maatschappij. De maatschappij kent namelijk waarde aan het erfgoed toe en deze waarde bepaalt, welk erfgoed doorgegeven wordt aan volgende generaties. Er is materieel en immaterieel erfgoed. Hierbij is materieel erfgoed te verdelen in onroerend en roerend erfgoed. Onroerend goed staat voor erfgoed dat tastbaar en grondgebonden is, dus dit erfgoed kan niet verplaatst worden. Denk hierbij aan bijzonder vastgoed. Onder roerend goed wordt erfgoed verstaan dat verplaatst kan worden en dus niet grondgebonden is. Denk hierbij aan zaken als bijzonder inboedel. Lees verder als u meer wilt weten over erfgoed en wonen in bijzonder erfgoed.

Waarom zou u uw erfgoed laten taxeren?

U kunt verschillende redenen hebben om een waardebepaling van uw erfgoed te laten opstellen. U wilt bijvoorbeeld een monumentaal object aankopen, een verzekering afsluiten of u gaat erfgoed in bruikleen geven of verkopen. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om een financiële waarde toe te kennen aan het erfgoed. Deze waardebepaling of taxatie moet zeer accuraat gebeuren en daarom is er een gedegen achtergrondkennis nodig. Uw erfgoed stopt natuurlijk niet bij de voordeur. Onder uw erfgoed kunnen ook zaken vallen als plafonds, schouwen lambrisering, schilderijen, glasramen en beeldhouwwerken. Door onze jarenlange ervaring in deze branche beschikken wij ook over heel wat wetenschappelijke kunsthistorische expertise en de nodige marktkennis.

Hoe gaan we te werk bij een erfgoed taxatie?

De waardebepaling van uw erfgoed begint altijd bij het inventariseren van uw erfgoed. Dit is cruciaal voor een goede waardering. We kwantificeren de omvang van het object, stellen de onderhoudstoestand vast en stellen vast wat er volgens het bestemmingsplan met het object mogelijk is. Daarnaast vindt er een marktonderzoek plaats. Welke vergelijkbare objecten zijn er recentelijk verkocht of staan momenteel te koop? Wij beschikken over een grote database met referentie objecten. Op basis van deze zaken wordt de taxatiewaarde bepaald. Als laatste ontvangt u een taxatierapport met de taxatiewaardes en toelichting.

Erfgoed kopen

Als u van plan bent om erfgoed aan te kopen, dan kunt u beter een erkende erfgoedmakelaar inschakelen. Klement Rentmeesters kan u hierbij van dienst zijn. Wij kunnen u van degelijk advies voorzien en we begeleiden u bij de aankoop van bijzonder vastgoed. Het hele aankoopproces is ingewikkelder dan bij een standaard woning, aangezien erfgoed vaak toe is aan herontwikkeling, herbestemming, verbouwing of restauratie. Onze erfgoedmakelaars kunnen u gedurende het hele proces ondersteunen en adviseren.

Erfgoed verkopen

Wanneer u een erfgoed taxatie nodig heeft omdat u binnenkort van plan bent te verhuizen, dan kan Klement Rentmeesters u hierbij adviseren en helpen. Bij ons is uw erfgoed in goede handen, aangezien wij anders werken dan de gebruikelijke makelaar. Door ons brede netwerk en onze ervaring in deze niche van de vastgoedmarkt, krijgt uw erfgoed de aandacht die het verdient. Voor de juiste prijs en de scherpste voorwaarden zal uw woning verkocht worden.

Waarom kiezen voor Klement Rentmeesters?

Het taxeren van erfgoed is een nauwkeurig proces, waarbij veel kennis en bekwaamheid om de hoek komen kijken. Het gaat immers veelal over speciale objecten en verscheidene factoren hebben invloed op de uiteindelijke waarde van het erfgoed. Onze taxateurs voldoen aan de hoogste kwalificaties en kunnen een degelijk, professioneel taxatierapport van uw erfgoed opstellen. Ook dit taxatieverslag voldoet aan alle voorwaarden en voorschriften die men hieraan stelt. Bovendien hebben onze taxateurs een gedegen marktkennis door hun opleiding en jarenlange ervaring met erfgoed.

Meer weten?

Klement Rentmeesters heeft als specialisme de aankoop en verkoop van NSW landgoederen, kastelen, monumentaal erfgoed, boerderijen en overig bijzonder vastgoed. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen in een van onze vestigingen te Vught of Gulpen.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down