Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
groen erfgoed

Klement Rentmeesters focust haar dienstverlening op hulp bij de verkoop en koop van bijzonder erfgoed en landgoederen. Dankzij onze jarenlange ervaring als erfgoed makelaar zijn wij de ideale partner bij de koop, verkoop of het aanvragen van subsidie voor onderhoud van uw bijzondere erfgoed. Onze vastgoedexperts hebben een brede achtergrond op het gebied van onder andere rentmeesterij, bouwkunde, makelaardij, vastgoedmarketing, subsidieaanvragen en architectuur.

Gedurende het traject om uw erfgoed te verkopen of te verhuren, zetten wij ons met hart en ziel in om een passende koper of huurder te vinden. Klement Rentmeesters is dé expert op het gebied van de koop, verkoop, huur en verhuur van erfgoed!

Erfgoed kopen met de hulp van een erfgoedmakelaar

Als u van plan bent om bijzonder erfgoed te gaan aankopen, is het verstandig om een erkende erfgoedmakelaar in te schakelen. Deze kan u van het nodige advies en belangrijke informatie voorzien tijdens de zoektocht. Bij het kopen van erfgoed, landgoed of een monumentaal pand komt namelijk veel meer kijken dan bij de aankoop van een normale woning.

De makelaars van Klement Rentmeesters begeleiden het aankopen van bijzonder vastgoed door heel Nederland. Dit geeft ons een brede basis aan ervaring en een grote variatie aan referentieobjecten. Zo hebben wij ervaring met NSW landgoederen, kastelenboerderijen, fabrieken en nog veel meer.

De zoektocht, taxatie en uiteindelijke aankoop van een bijzonder stuk vastgoed op leeftijd is een stuk ingewikkelder dan bij nieuwbouw. Dit omdat een oud gebouw vaak toe is aan herontwikkeling, herbestemming, een verbouwing of restauratie. Laat u daarom adviseren door de erfgoedmakelaar van Klement Rentmeesters.

Erfgoed verkopen met de hulp van een erfgoed makelaar

Bent u eigenaar van onroerend erfgoed en wilt u dit in de toekomst graag gaan verkopen of verhuren? Dan kan Klement Rentmeesters u hierbij assisteren als geen ander! Bij ons is uw erfgoed in goede handen. Doordat wij ons voornamelijk focussen op monumentale panden, landgoederen en erfgoed, werken wij anders dan de reguliere makelaar zoals u die kent.

Door ons brede netwerk aan specifieke zoekers en onze ervaring in deze niche vastgoedmarkt, zorgen wij ervoor dat uw erfgoed voor de juiste prijs en onder de beste voorwaarden wordt verkocht. Bij ons krijgt uw bijzondere vastgoed en de verkoop ervan de aandacht die het verdient.

Betekenis van erfgoed

In de breedste zin van het woord betekent erfgoed alles wat men erft van voorouders. Het belang van erfgoed wordt bepaald door de maatschappij. De term erfgoed wordt namelijk toegekend aan zaken waar mensen uit de maatschappij waarde aan hechten en waar men van vindt dat het doorgegeven moet worden aan volgende generaties.

Materieel en immaterieel erfgoed

De term erfgoed kent twee invalshoeken, namelijk materieel en immaterieel erfgoed. Materieel erfgoed is weer onder te verdelen in roerend en onroerend erfgoed. Roerend erfgoed houdt in dat het erfgoed tastbaar en verplaatsbaar is, maar niet grondgebonden is. Onroerend erfgoed houdt in dat het erfgoed tastbaar en grondgebonden is, maar niet verplaatsbaar.

Wonen in bijzonder erfgoed

Tegenwoordig zien we steeds meer mogelijkheden om ‘anders dan anders’ te wonen. Hierdoor is er ook een groeiende interesse in panden die ooit een speciale bestemming hadden en waarin vanwege de functie niet werd gewoond. En dat snappen we best. Maar dat is in de huidige tijd wel mogelijk. Is het niet bijzonder om te wonen in een oude fabriek, een gerestaureerde molen, een voormalig klooster of een oude watertoren? Onze erfgoed makelaars adviseren en begeleiden u graag bij de aankoop van zo’n bijzonder pand met een eigen verhaal. Vervolgens kunt u het verhaal verder schrijven door er een prachtige woonplek van te maken.

Monumentaal erfgoed kopen

Bent u op zoek naar een bijzonder (monumentaal) pand dat anders is dan de standaard panden? Dan bent u bij Klement Rentmeesters aan het juiste adres! Er komt veel kijken bij het kopen of verkopen van een monumentaal pand. Daarom willen wij als erfgoedmakelaar u graag van A tot Z begeleiden bij dit proces. We willen u behoeden voor de mogelijke valkuilen en helpen u graag bij het vinden van uw droomwoning. Ook helpen we u om uw eigen bijzonder erfgoed tegen mooie voorwaarden te verkopen aan een koper die de waarde van uw pand maar al te goed inziet.

Contact

Klement Rentmeesters is gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van NSW (natuurschoonwet) landgoederen, kastelen, monumentaal erfgoed, boerderijen en overig bijzonder vastgoed. Kom eens bij ons langs voor een eerste kennismakingsgesprek. We verwelkomen u graag bij ons op kantoor en bespreken de mogelijkheden onder het genot van een lekkere kop koffie. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Jessica Klement.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down