Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek

Landelijk erfgoed verkopen?

Denkt u erover uw monument te verkopen? Dan zoekt u een specialist die alle kennis in huis heeft. We komen graag in contact met u.
Neem contact ons op

Aankoopbegeleiding

Heeft u specifieke wensen over de aankoop van uw woning? Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht
naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.
Meer informatie

Contact

Graag informeren we u over onze mogelijkheden.
Vul onderstaande lijst in en we nemen binnen
twee dagen contact met u op.

  Er zijn tal van expertisegebieden nodig om een
  monument nieuw leven te geven en dat kan dit kantoor!

  Gosse Boxhoorn
  Voormalig eigenaar van hoeve De Oude Bongard

  Te koop

  Bij Klement Rentmeesters hebben we prachtige panden en landgoederen te koop. Binnen onze makelaardij specialiseren wij ons in het koppelen van vraag en aanbod. Koop of verkoop uw pand met de expertise van Klement Rentmeesters of krijg advies over restauratie of herbestemming van een pand. Op deze pagina vindt u alle panden en landgoederen die te koop worden aangeboden. Elk pand heeft een monumentaal karakter, historische eigenschappen en is uniek in zijn soort. Geen enkel pand is hetzelfde wat de zoektocht mooi, maar ook lastig maakt. Ontdek nu het aanbod en wie weet is een van de onderstaande panden binnenkort van u.

  Diverse monumentale panden en landgoederen te koop

  Van gerestaureerde kerken tot mooie hoeves, we hebben een breed aanbod monumentale panden en landgoederen. Hulp nodig bij het zoeken van een woning? Dan bent u bij Klement Rentmeesters aan het juiste adres. Wij bieden aankoopbegeleiding, waarbij we u exclusief helpen in de zoektocht naar uw droomwoning. Sommige verkopers geven de voorkeur aan een stille verkoop, het aanbod staat dan nergens gepubliceerd. Deze woningen worden alleen aangeboden in persoonlijke gesprekken en zijn dus niet voor iedereen toegankelijk. Bij Klement Rentmeesters gaan we graag samen met op zoek, zodat u een stap dichter bij uw droomwoning bent. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en behoeften, zodat wij een duidelijk beeld krijgen.

  Advies over herbestemming van monumentale panden

  Een monumentaal pand heeft soms een negatief imago, wat kopers kan afschrikken. Een veelvoorkomende misvatting is dat u niets mag aanpassen in het huis. Wij kunnen u vertellen dat dit zeker niet het geval is. Er zijn natuurlijk regels die betrekking hebben op monumentale panden, maar deze zijn niet zo streng als men denkt. Bij Klement Rentmeesters zijn we gespecialiseerd in restauratie en herbestemming van monumentale panden. Ons team van experts gaat graag voor u aan de slag, zodat uw plannen uitvoerbaar worden. Onze liefde voor monumenten en landgoederen zit diep, waardoor wij u de beste service kunnen bieden. Interesse in het kopen van een monumentaal pand? Neem zeker eens contact met ons op.

  Uw monumentale pand of landgoed verkopen?

  De verkoop van een monumentaal pand of landgoed is een vak apart. Een monumentaal wordt namelijk beschermd door de regels van de Erfgoedwet. De verkoop ervan is hierdoor anders dan de verkoop van een reguliere woning. Wij adviseren en ondersteunen u bij dit gehele verkoopproces, zodat u niets ontglipt. Een energielabel is bijvoorbeeld niet verplicht bij de verkoop van een monumentaal pand. Dit heeft te maken met de monumentale waarden van het pand. Verduurzamingsregels kunnen in strijd zijn met deze waarden, waardoor deze vervallen voor sommige panden. Bij Klement Rentmeesters hebben we een team van experts dat 24/7 voor u klaar staat. Het verkoopproces kan veel tijd en moeite kosten, maar onze specialisten ondersteunen u graag hierbij. Verkoop uw monumentale pand vol vertrouwen bij Klement Rentmeesters.

  Wanneer heeft een pand een monumentale status?

  Een pand krijgt een monumentale status wanneer het bijdraagt aan de Nederlandse cultuur of historie. In Nederland wordt het meestal toegekend door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Echter, gemeenten en provinciale instanties mogen ook een monumentale status toekennen. Een pand kan als monumentaal worden bestempeld wanneer het unieke architectonische kenmerken heeft, een historische waarde draagt, een culturele betekenis heeft of heel zeldzaam en integer is. Wanneer een pand aan een of meerdere van deze criteria voldoet, kan het worden voorgedragen. Na een grondige beoordeling wordt bepaald of het pand de status toegekend krijgt. Het pand wordt vervolgens beschermd, zodat er nog lang genoten kan worden van de unieke karakteristieken van het pand.

  Over Klement Rentmeesters

  Bij Klement Rentmeesters zit de liefde voor monumentale panden en landgoederen diep. Wij zijn gespecialiseerd in advies geven over herbestemmen, beheren en onderhouden van de panden. Een team van experts staat voor u klaar, met makelaars, rentmeesters, erfgoedadviseurs, bouwkundige architecten, ruimtelijke ordeningsadviseurs en landschapsarchitecten. Alle relevante subsidieregelingen, restauratie richtlijnen, mogelijke vergunningen en verduurzamingsopties zijn bij ons bekend. Het restaureren of herbestemmen van een monumentaal pand is een mooie uitdaging en wij adviseren u graag daarbij. Daarnaast ondersteunen wij ook bij de aankoop en verkoop van het pand, wij koppelen vraag en aanbod aan elkaar. Samen bieden we u een hoogwaardige service, wij zetten ons graag in om uw plannen uitvoerbaar te maken.

  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down