Verduurzaming gemeentelijk monument Stationsstraat 1 Maastricht

Erfgoed Inside 25 mei 2023 - Verduurzaming Spoorweglaan, vergunningen, eco quickscan, grondzaken.

25 mei 2023

Verduurzaming van monumenten is nog steeds een 'hot item' en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. In deze Erfgoed Inside vertellen we u graag over een verduurzamingsadvies dat we opstelden voor een gemeentelijk monument aan de Spoorweglaan in Maastricht. En gaan we dieper in op de vraag of u zonder vergunning een gemeentelijk monument mag verbouwen of restaureren.

We nemen u mee naar de landgoederen Kasteel Puth en Hoeve Steenenis waar we de onderhandelingen voerden voor de aanleg van een drinkwater transportleiding. Verder vertellen we u wanneer een ecologische quickscan nodig is en doen we uit de doeken waarom het verstandig is om een rentmeester in te schakelen bij de verkoop van uw monumentale pand. En wij stellen u tot slot graag voor aan onze collega Carlo Valerio. Hij is tuin- en landschapshistoricus en vertelt u graag hoe zijn passie voor dit mooie vak is ontstaan.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down