Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
/
Portfolio
/
Beusdalshof: diner Dell'Arte

Het rijksmonument Beusdalshof ligt in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland aan de rand van de Gemeente Gulpen - Wittem, in het buurtschap Ingber. Het is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de mooie natuur, de Zuid-Limburgse cultuur en de veelzijdige Euregio met op een steenworp afstand de “good life capital” Maastricht en de keizerstad Aken, aldus de introductie op de website. Hoeve Beusdalshof kent een rijke historie. Reeds rond 1250 werd het Riddergoed Hoenberg hier gevestigd. Uit die tijd stamt de mergelmuur in De Lounge en een gewelfde kelder onder De Lounge. Rond 1650 werd de Tiendschuur gebouwd door de edellieden van kasteel Beusdael, gelegen net over de grens in het Belgische Sippenaeken. Rond 1800 is de carré vorm ontstaan en kreeg de Hoeve een agrarische functie.

Puur en authentiek

“We hebben deze hoeve gekocht omdat de hoeve nog puur, authentiek en dus nog niet verpest was. En er was voldoende ruimte om ons concept van 8 hotelkamers en galerie te realiseren. Bovendien werden we opslag verliefd op de Ridderzaal (de voormalige graanschuur, redactie). We voelen ons schatplichtig en willen door een gedegen restauratie ervoor zorgen dat het pand weer 150 jaar mee kan. En we zijn al heel lang hartstikke verliefd op Zuid-Limburg. Je voelt hier de eeuwenoude cultuurhistorie en tradities” aldus Anna en Derk. 

Restauratie en herbestemming

De nieuwe eigenaren hebben de restauratie en herbestemming zeer grondig aangepakt. Derk: “Het was een complete restauratie en transformatie, alleen het dak boven de galerie hebben we niet aangeraakt. Voor de rest is alles onder handen genomen. De gemeente Gulpen-Wittem was gelijk enthousiast over ons plan. We hebben nog wel een robbertje moeten vechten met de monumentencommissie. We hadden van begin af aan het plan om in de Ridderzaal te gaan wonen, maar daar was geen daglicht aanwezig. Dan moet je dus gevelopeningen maken en dan vonden ze eerst niet zo’n goed plan. Dit soort monumenten kun je alleen maar een toekomst geven als je toestaat dat een boerenschuur een andere economische drager krijgt. Voor ons was dat wonen”.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: hotel Beusdalshof beschikt over acht exclusieve, unieke suites die zijn ingericht in een mondiale sfeer. Iedere suite beschikt over alle voorzieningen die u zich kan wensen, zijn allen uniek ingericht en verschillen in vorm en afmeting. U kunt kiezen uit vier verschillende types: de Suite, de Imperial Suite, de Residential Suite of de Royal Suite. Verder beschikt het hotel over De Lounge met een gezellige bar en een tuin met terras met schitterend panoramisch uitzicht over het Heuvelland van Zuid-Limburg. 

Opening en heropening

De opening van de hoeve werd op 4 maart verzorgd door gedeputeerde Hubert Mackes en burgemeester Nicole Ramaekers. Maar het feest was van korte duur, want vanwege Corona sloot de hoeve al snel haar royale poort. “Dat was wel verwarrend en een teleurstelling, maar het heeft ons ook rust gegeven en dat hadden we best nodig na zo’n intensieve periode van bouwen. We hebben goed nagedacht over ons concept en zijn klaar voor de nieuwe economie. “Onze Hoeve Beusdalshof is door zijn kleinschaligheid en ruime opzet uitermate geschikt voor een meerdaags verblijf onder dit regime in het prachtige 5* Limburgse Heuvelland. Om onze gasten te garanderen dat er in deze tijd van schaarste en beperkingen niets ontbreekt voor een aangenaam verblijf, hebben we onze dienstverlening uitgebreid. Vanaf 1 juni kunnen onze gasten naast logies en ontbijt ook in de avond dineren. We zijn daarvoor samenwerkingen aangegaan met gerenommeerde restaurants uit de omgeving: Brut 172 van Hans van Wolde, l’Atelier uit Gulpen en Du Nord uit Noorbeek. Dit diner Dell'Arte serveren we in onze Salon of bij mooi weer op ons heerlijke terras. Onze Lounge is iedere dag voor onze gasten vanaf 16.00 uur geopend voor een aangeklede borrel”, aldus Derk. Voor reserveringen en boekingen: www.hoevebeusdalshof.com.

De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down