Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Bezoek van team Klement Rentmeesters aan Huize het Laer te Ommen.

Studiereis Klement Rentmeesters naar Overijssel

28 september 2022

Onze tweedaagse excursie met het hele team stond in het teken van verduurzaming en landgoederen. Op de Floriade maakten we onder meer kennis met mooie houtbouw projecten en isolatietechnieken met duurzame materialen. Gewoon stro gebruiken als isolatiemateriaal voor uw woning. Hoe mooi is dat? Stro dat op onze landgoederen als restproduct van graanteelt geteeld wordt.

De studiereis was ook een memorytrip voor Frank Klement omdat we diverse Overijsselse landgoederen hebben bezocht waar Frank als rentmeester of adviseur bij betrokken is geweest. Zo bezochten we na een mooie tocht over de Overijsselse Vecht met een sloep het prachtige landgoed Vilsteren. Daar bevestigde medeaandeelhouder Liesbeth Cremers dat het beheer van landgoederen een integrale aanpak vraagt. Alles hangt met elkaar samen. Zo kunnen de stikstofproblematiek, de verdroging en de verhoging van de biodiversiteit niet los van elkaar worden gezien.

De morgenstond heeft goud in de mond, zeker tijdens een prachtige boottocht over de Overijsselse Vecht.

De ervaringen van een erfpachter op het landgoed die het boerenbedrijf heeft omgevormd tot een volledige biologische boerderij met melk- en vlees koeien, schapen, plukbos en een rustplek voor passanten was heel inspirerend.

Op bezoek bij de biologische boer van Landgoed Vilsteren
Op bezoek bij de biologische boer van Landgoed Vilsteren

Vanaf Vilsteren gingen we via landgoed kasteel Rechteren naar landgoed Den Berg. Onze erfgoedadviseur Rosamare vertelde het team over de resultaten van een herbestemmingsonderzoek dat we recent uitvoerden voor Huize de Vechtkamp en het voormalige koetshuis. Monique gaf ons een andere kijk op de aanleg van landschap rondom de prachtige monumenten.

Bezoek van team Klement Rentmeesters aan Landgoed het Laer te Ommen
Het team bewondert het bijzondere Huize het Laer te Ommen.

Op landgoed de Haere van de Stichting IJssellandschap werden we ontvangen door onze opdrachtgever die samen met onze erfgoedadviseur Annemiek ons meenam in de afwegingen die zij als gebruiker van het kasteel te maken hebben. En we mochten onverwachts kennismaken met de verdedigingswerken langs de IJssel.

Hoewel de excursie naar Engeland in 2019 fantastisch was, stelden we vast dat er oneindig veel te zien en te leren is in ons eigen mooie land. Er staan nog genoeg machtig mooie landgoederen op ons lijstje, waarmee het programma van een volgende excursie snel gemaakt is. Wilt u ons team eens rondleiden op uw landgoed? Stuur dan een berichtje naar Jessica Klement.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down