Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek
Teamfoto_maart_2024_1860x1080
Ons team

Monique Wolak

Monique heeft op internationaal vlak haar sporen meer dan verdiend als tuinhistoricus en landschapsarchitect. U kunt bij haar terecht voor alle onderzoeksvragen over de historie van uw tuin, park of landschap en voor een passende (her)inrichting van uw bezit.

Monique Wolak - landschapsarchitect

Tijdens de studie heb ik het grote geluk gehad begeleid te worden door een coryfee in ons vak die mijn onderzoeksdrang stimuleerde. Na zijn assistent geweest te zijn, ben ik een eigen bureau begonnen en heb daar aan allerlei nieuw opkomende werkvelden voor landschapsarchitecten mogen werken, van stedenbouw tot welstand tot landschapsontwikkelingsplannen.

Hart volgen

Maar waar het hart is, is het ’t best vertoeven, dus heb ik vijftien jaar geleden besloten me alleen nog toe te spitsen op historische tuinen, parken en landschappen. En zoals dat dan gaat, als je het denkt, dan gebeurt het ook. Mijn liefde voor Engeland, haar landschap, dorpjes, planten en tuinen kwam samen toen ik door de tuinbaas van Sissinghurst, hét tuinmekka van de wereld, werd gevraagd om voor hem te werken. Dat heb ik vier jaar daar gedaan, en vanaf 2018 een deel van de tijd vanuit Nederland.

Nieuw hoofdstuk

Samen met professor Erik de Jong de inhoud verzorgen van de tuinhistorie in al haar facetten voor een nieuw tuinmuseum in Somerset, heeft me daarna anderhalf jaar vol genoegen van de straat gehouden. En nu dus Klement Rentmeesters: werken met een groep fijne mensen aan monumenten, waar ons hart ligt.

Nieuwsberichten van Monique (0)

Monique Wolak_Tuin_en_landschapshistoricus_en_architect_BNT_Klement_Rentmeesters

Monique Wolak

Tuin- en landschapshistoricus en -architect BNT
De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

Meld u hier aan

> Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
chevron-down