Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Tuinrestauratie Landgoed Kasteel Geldrop krijgt vervolg

13 januari 2023

De restauratie van de prachtige landschapstuin van Landgoed Kasteel Geldrop krijgt een vervolg dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Brabant. De werkzaamheden in de landschapstuin die door Hubertus Paulus Hoevenaar is ontworpen, zullen beginnen in november 2023.

Na jaren van voorbereiding is er nu eindelijk voldoende geld om de volgende fase van de restauratie aan te pakken. In het winterseizoen 2021/2022 is al een groot deel van de bestrating aangepakt met steun van Brainport Regiodeal. De omgevingsvergunning voor het plan van Klement Rentmeesters is in 2021 verstrekt, en de werkzaamheden zijn na een zorgvuldige procedure gegund aan VDBH, een groenaannemersbedrijf gespecialiseerd in historisch groen en infraprojecten.

Tijdens de restauratie zullen bomen en struiken die de hoofdlijnen van de oorspronkelijke structuur hebben verstoord, verwijderd worden. Er zullen ook nieuwe bomen en struiken geplant worden om de structuur te versterken. Er zullen stuwen aangelegd worden voor een betere waterstructuur op het landgoed, de paden zullen verbeterd worden en de bestaande bruggen zullen vernieuwd worden. In de volgende fase zal de tuin verder worden 'aangekleed'. Door zo'n restauratie kunnen nieuwe landgoederen ontstaan. Lees er meer over.

De uitvoering start vanaf 1 november 2023, maar er zullen wel al voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd in de komende maanden. De maatregelen die genomen moeten worden in het kader van de Wet Natuurbescherming zullen dan ook bekend zijn.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down