Voor de toekomst van uw monument.

Zoek
grondzaken
of hoe zit dat precies?

Bestemmingsplan en vergunningen

U mag een bestemming van een stuk grond of van een gebouw niet zomaar wijzigen. Daar zijn vaak specifieke regels voor die staan aangegeven in het bestemmingsplan. En voor een monument, of het nu een rijksmonument of gemeentelijk monument is, gelden specifieke regels als u bijvoorbeeld een verbouwing wilt realiseren. Of als u in het kader van een herbestemming een nieuwe functie aan het gebouw wilt toevoegen. Zo vraagt u zich bijvoorbeeld af of u een bedrijfsfunctie mag toevoegen aan uw pand? Mag u zo maar maatregelen voor verduurzaming uitvoeren aan uw monument?

Dit soort vragen krijgen we met regelmaat van eigenaren van monumenten. Vragen waarop niet zomaar een antwoord te geven is. Iedere situatie is anders en de regelgeving is complex. Uw initiatief vraagt om een zorgvuldige aanpak en begint met een gedegen analyse van het huidige bestemmingsplan. Daarin staat goed aangegeven wat wel en niet mag.

Onze diensten voor bestemmingsplan en vergunningen hebben we voor u als volgt onderverdeeld:

Ik heb een grondvraag

Neem contact met ons op.

  In de Erfgoed Inside leest u nieuws over subsidies, adviezen over onderhoud en leuke verhalen over monumenten. Nieuw aanbod dat te koop of te huur is ontvangt u als eerst via onze Exclusieve preview!

  Het verruimen van de bestemming behoort vaak tot de mogelijkheden

  Vincent Voorn
  Makelaar / projectleider
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down