Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Open monumentendag 2017

16 september 2017

Monumentenweekend 9 en 10 september 2017

Dit weekend was Klement2 Rentmeesters tijdens het monumentenweekend op diverse plaatsen actief om ons erfgoed te promoten tijdens dit populaire jaarlijkse evenement.

In de gemeente Heerlen konden liefhebbers meewandelen met onze architect Rob Smeets, die tekst en uitleg gaf over architecturale, historische en landschappelijke wetenswaardigheden vanaf Benzenrade tot aan kasteel Terworm. Prachtige gebouwencomplexen zoals de Weltermolen en de Geleenhof lagen aan de route.

Aan de Meerssenerweg 1 in Maastricht was er zaterdag de openstelling van de monumentale Villa Kanjel/La Petite Suisse (ook wel bekend als Dr. Poelsoord). Van 11.00 tot 13.00 uur ontving Vincent Voorn er vele belangstellenden. Dit voormalige paleisje van de familie Regout wordt momenteel via ons kantoor te koop aangeboden. Geïnteresseerden kunnen ook zaterdag 16 en 30 september deze indrukwekkende buitenplaats bezoeken, van 11.00 tot 13.00 uur.

Eveneens in Maastricht waren we present in de Sint Janskerk en in de naastgelegen Sint Servaasbasiliek ter gelegenheid van het startschot van de Monumentendag en Nationale Orgeldag in Maastricht. Het kostbare grote instrument dat men vrijwel alleen aantreft in kerken werd er o.a. gedemonstreerd door een aantal deskundigen. Tevens werd de kas opengedaan om een blik te gunnen in het instrument met zijn ingewikkelde mechaniek. Sportievelingen konden zelfs een klein orgel van wind voorzien door te trappen op een heuse orgelfiets.

Zondag was er in de historische oude dorpskern van Elsloo de mogelijkheid om diverse interessante monumenten te bezichtigen. Onder aan de beroemde Maasberg was er bij het kasteel de botanische IVN-tuin te bezoeken, en in het uitgestrekte landschapspark loonde het zich om naar het recentelijk gereconstrueerde theehuis te klimmen voor een prachtig uitzicht.

Boven “Op de Berg” van Elsloo vond het tweejaarlijkse “Vlaaje Fjes” plaats met markt en uiteraard  veel versgebakken vlaai uit de bakoven. Het streekmuseum in de 17e en 18e-eeuwse panden deed uiteraard weer mee met een speciale expositie over plaatselijke wielrenners. En tot slot gingen de deuren open van de grafelijke grafkapel en van de Sint Augustinuskerk met zijn schitterende (neo-) barokke interieur.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down