Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek

Bovenstaand ons actieve woningaanbod. Soms kiest een eigenaar er echter bewust voor om niet actief te publiceren, maar bieden wij het object enkel aan in ons netwerk van zoekenden. Mogelijk hebben wij dus nog een vakwerkhuis te koop maar staat deze niet op de website. Schrijf u daarom vrijblijvend in om als eerste van het volledige aanbod op de hoogte te blijven.

Contact

Graag informeren we u over onze mogelijkheden.
Vul onderstaande lijst in en we nemen binnen
twee dagen contact met u op.

  In de Erfgoed Inside leest u nieuws over subsidies, adviezen over onderhoud en leuke verhalen over monumenten. Nieuw aanbod dat te koop of te huur is ontvangt u als eerst via onze Exclusieve preview!

  Vakwerkhuizen Limburg

  Bent u op zoek naar een unieke woning die geschiedenis, karakter en authenticiteit uitstraalt? Laat u dan betoveren door de magie van vakwerkhuizen in Zuid-Limburg. Bekijk het aanbod op onze website of neem contact met ons op.

  Vakwerkhuizen in Limburg; wat zijn dat precies?

  Vakwerkhuizen zijn traditionele gebouwen die bestaan uit een skelet – ook wel ‘vakwerk’ genoemd – dat wordt opgevuld met bakstenen, leem of klei. Het is een bouwstijl die dateert uit de middeleeuwen. Destijds waren ze een praktische keuze vanwege de beschikbaarheid van hout en het gemak van de constructie. Daarnaast boden ze een uitstekende isolatie tijdens de koude winters. In de 16e en 17e eeuw bloeide de vakwerkbouw in Limburg: voor zowel woonhuizen als commerciële gebouwen werd het een veelvoorkomende bouwmethode. Tot op de dag van vandaag zijn de vakwerkhuizen prominent aanwezig in Zuid-Limburg.

  Kenmerken van een vakwerkhuis in Limburg

  Er zijn een aantal opvallende kenmerken die vakwerkhuizen onderscheiden van andere bouwstijlen:
  • Het houten frame
  • Vulmateriaal zoals baksteen, leem of klei
  • Schuine steunbalken
  • Daken hebben overstekende randen
  • Kleine ramen
  • Unieke patronen

  Waarom een vakwerkhuis kopen in Limburg specifiek?

  Waarom zou u specifiek kiezen voor een vakwerkhuisje in Limburg? Wij vertellen het u graag! Er zijn talloze redenen waarom deze unieke woningen zo aantrekkelijk zijn. Wij benoemen enkele punten die een vakwerkhuis in Limburg speciaal maken.

  Authentieke charme en geschiedenis

  Een vakwerkhuis is een huis dat rijk is aan geschiedenis. Door te kiezen voor een vakwerkhuis in Limburg, krijgt u niet alleen een huis, maar ook een stukje levend erfgoed dat u terugbrengt naar een tijdperk vol tradities en ambachten.

  Duurzaamheid en stevigheid

  De tijd heeft bewezen dat het gebruik van hout in de bouw van vakwerkhuizen onverwoestbaar is. Deze huizen zijn opmerkelijk veerkrachtig en kunnen vele generaties meegaan. Bovendien zorgt het houten frame voor een uitstekende thermische isolatie, waardoor vakwerkhuisjes het hele jaar door comfortabel zijn.

  Gezellige sfeer

  Misschien wel een van de grootste krachten van de vakwerkhuizen in Limburg: zodra u binnenkomt, wordt u omarmt door een gezellige en warme sfeer. De combinatie van hout, stenen en de knusse indeling van kamers creëert een uitnodigende ambiance waarin u zich gelijk thuis voelt.

  Investeringspotentieel

  Naast de persoonlijke voordelen, hebben vakwerkhuizen in Limburg ook een aanzienlijk investeringspotentieel. De toenemende populariteit van toerisme in het heuvelige Zuid-Limburg trekt steeds meer bezoekers die op zoek zijn naar authentieke accommodaties.

  Uniek vakwerkhuis in Zuid-Limburg kopen

  Wij bieden graag begeleiding bij uw aankoop en helpen u bij de zoektocht naar uw droom vakwerkhuis in Zuid-Limburg. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen. Op deze pagina ziet u alvast ons actieve woningaanbod. Het kan echter ook voorkomen dat een eigenaar er bewust voor kiest om niet actief te publiceren, maar bieden wij het pand enkel aan in ons netwerk van zoekenden. Mogelijk bieden wij dus nog een vakwerkhuis te koop maar staat deze niet op de website. Schrijf u daarom vrijblijvend in om als eerste van het volledige aanbod op de hoogte te blijven.
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down