Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
Inverkoopname
De rentmeesters vertellen...
Waarom een rentmeester de beste makelaar is voor uw object.

Inverkoopname: vraagprijs en aanpak.

''We zijn meer dan alleen maar makelaar. We zijn rentmeesters. We zijn bekend met de materie en weten wat het is om dit specifieke proces van verkoop te doorlopen. Een lang proces waar vaak veel historie aan vooraf gaat.'' Vincent Voorn is dus geen gewone makelaar, en de objecten waar hij mee werkt ook niet. ''Onze benadering is heel persoonlijk. Bijzonder vastgoed vergt een bijzondere aanpak.'' Een mate van bijzonderheid tekent de categorie vastgoed waar Klement Rentmeesters bij bemiddelt voor verhuur en verkoop.

Bezichtiging: een persoonlijke ontmoeting

‘‘Het is altijd maatwerk, we bieden alle ruimte voor bezichtigingen. Daarom ben ik wel eens twee weken met één pand bezig’’. Vertelt Vincent Voorn. ‘Het is een tijdrovend proces, maar dat is onze bewuste keuze, we vinden dat het absoluut waard! We zoeken immers een geschikte en betrouwbare partij om mee tot zaken te komen en dat kost tijd.’’ Aldus Vincent Voorn. ‘‘Voor elke bezichtigingsafspraak neem ik de tijd zodat de mensen het object goed kunnen leren kennen."

De biedingen

Vincent Voorn vertelde al over de inverkoopname van bijzonder vastgoed en de werkwijze van Klement Rentmeesters. Na de gesprekken met de eigenaar, de waardering en een stapsgewijze presentatie van het object volgde in de tweede blog de fase van bezichtiging. Deze blog gaat over het biedingsproces en het verdere verloop van de verkoop. ‘‘Wij weten als geen ander dat het een heel emotioneel proces is. Soms heeft een familie generaties lang het huis bewoond, op dezelfde grond geleefd, of is er met veel tijd en liefde een bedrijf opgebouwd. Er gaan soms vele jaren aan vooraf om de keuze tot verkoop te maken. Toch komt het moment dat u er beter aan doet om tot verkoop over te gaan.’’

De sleuteloverdracht

Het laatste verhaal in de reeks over de rentmeester als makelaar gaat over alles wat er te gebeuren staat rond de overdracht. Hoewel het in feite slechts een bezegeling is van de voorgaande stappen en voor de betrokken professionals in het verkoopproces vaak een formaliteit, is het voor de koper en verkoper het spannendste moment: de sleuteloverdracht. Vincent vertelt graag hoe wij bij Klement Rentmeesters zorgen dat ook de laatste stap op rolletjes verloopt!

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down