Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek

Kasteel te koop

Wie droomt er nu niet van wonen in een prachtig kasteel met luxe faciliteiten en een grote tuin? Bij Klement Rentmeesters bent u aan het juiste adres om onder de juiste begeleiding uw droomkasteel te kopen. Bovenaan deze pagina vindt u een selectie van de meest bijzondere kastelen die in Nederland te koop of te huur staan.

De kastelen die op deze pagina worden getoond, zijn niet de enige kastelen uit het aanbod van Klement Rentmeesters. Er zijn namelijk ook veel eigenaren die ervoor kiezen om de verkoop van hun kasteel niet actief te publiceren. Deze prachtige kastelen worden dan ook niet vertoond op onze website. We leggen deze kastelen uitsluitend voor aan degenen die oprecht geïnteresseerd zijn om een kasteel te kopen.

Bent u benieuwd naar alle kastelen die te koop staan bij u in de buurt? Schrijf u dan in voor onze Exclusieve Preview. Zo bent u als eerste op de hoogte van het actuele en nieuwe aanbod.

Wat maakt een kasteel kopen zo bijzonder?

Kastelen zijn zeer speciaal vastgoed die bij de verkoop en aankoop een gespecialiseerde aanpak eisen en verdienen. Wat maakt kastelen nu zo bijzonder om te verkopen of aankopen? Vaak gaat het om prestigieus onroerend goed met een gigantische woonoppervlakte en veel bijzondere elementen en ruimtes. Kastelen bieden zowel ruimte, luxe als privacy. Bovendien zijn er vaak meerdere slaapkamers en badkamers in een kasteel te vinden. Zo hebben kastelen alles in huis om meerdere gasten te ontvangen. Tot slot worden de meeste kastelen omringd door weides, vijvers, lanen en bossen die een oase aan rust bieden.

Kasteel kopen met verschillende doeleinden

Kastelen bieden dus veel luxe en veel mogelijkheden. Kastelen worden daarom niet alleen aangekocht om in te wonen, maar bijvoorbeeld ook om er een restaurant, hotel of ander hospitality bedrijf in op te richten. De meeste mensen die een kasteel in Nederland willen kopen, hebben bij hun zoektocht al een specifiek plan in gedachten.

Wilt u ook graag een kasteel kopen in Nederland (of België) met een specifiek toekomstplan in gedachten? Licht ons hier dan zeker over in. Wij gaan vervolgens hard voor u op zoek naar het kasteel dat perfect aansluit op uw plannen en wensen. Als wij dit kasteel eenmaal voor u gevonden hebben, gaan wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw droomkasteel tegen de beste voorwaarden kunt aankopen.

Diverse kastelen te koop

In Nederland staan uiteenlopende kastelen te koop. Ieder kasteel is uniek en heeft zijn eigen pluspunten. Aangezien elk kasteel speciaal is op zijn eigen manier, wordt een kasteel in Nederland kopen een unieke transactie met specifieke voorwaarden en mogelijke valkuilen.

Klement Rentmeesters biedt belangrijke en relevante informatie over elk kasteel. Tijdens bezichtigingen voorzien wij u van eerlijk en transparant advies. Zo komen we uiteindelijk samen tot de koop van uw droomkasteel.

Oude kastelen en hun geschiedenis

Bij de verschillende soorten oude kastelen die in Nederland te koop staan, kunt u denken aan een ringwalburg, donjon of woontoren, motte, palts, concentrische burcht, waterkasteel en stadskasteel. Kastelen werden in de middeleeuwen gebouwd als woningen met een stevige bescherming tegen vijanden. Eerst bestond deze bescherming voornamelijk uit houten palissades, later uit stenen muren, buskruit, artillerie, etc.

Af en toe vind je in oude kastelen nog bijzondere, authentieke elementen zoals een borstwering, barbacane, donjon, kanteel, gemak, mezekouw, ridderzaal, ringmuur, poorttoren, traptoren, weergang, valhek, voorburcht, slotgracht, valbrug of ophaalbrug. Wij vertellen u graag meer over alle bijzonderheden van de kastelen die te koop staan in Nederland.

Na de middeleeuwen verloren kastelen hun oorspronkelijke (bescherm)doel en werden ze vaak verbouwd tot luxe buitenplaatsen met veel wooncomfort. Nieuwere kastelen werden vooral nog gebouwd om pracht en rijkdom mee uit te stralen. Toch hebben veel van deze kastelen ook nog een bijzondere geschiedenis.

Dag van het Kasteel

Nederland telt wel honderden kastelen die een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons land. Jaarlijks is er in het voorjaar de Dag van het Kasteel en dan worden veel van deze kastelen opengesteld voor publiek. Bezoekers zijn op deze dag welkom om de pracht en praal van deze bijzondere stukken vastgoed te komen ontdekken en de bijzondere verhalen aan te komen horen.

Ook verschillende kastelen die te koop staan, mogen op de Dag van het Kasteel bewonderd worden. Als u oprecht interesse heeft om een kasteel te kopen, raden we u echter aan om contact met ons op te nemen en een bezichtiging in te plannen. Uiteraard staan wij klaar om u tijdens deze bezichtiging uitgebreid te begeleiden en u te voorzien van een eerlijk en professioneel advies. U bent slechts enkele muisklikken verwijderd van het bezichtigen van uw droomkasteel!

Onder begeleiding een kasteel kopen in Nederland

Kastelen bieden enorm veel voordelen en zijn dan ook erg gewild. Dit maakt het niet per se gemakkelijk om een kasteel in Nederland te kopen. Wij begeleiden u graag tijdens het gehele proces, zodat u snel die ene parel vindt en deze tegen mooie voorwaarden kunt aankopen. Onze jarenlange ervaring in deze niche vastgoedmarkt maakt ons de ideale partner bij de aankoop (en verkoop!) van zulk bijzonder erfgoed. Wilt u graag een kasteel kopen? Neem dan contact met ons op. De mooiste kastelen van Nederland vindt u via Klement Rentmeesters.

Wij hebben overigens niet alleen kastelen, maar ook prachtige boerderijen te koop. Neem eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod.

Contact

Graag informeren we u over onze mogelijkheden.
Vul onderstaande lijst in en we nemen binnen
twee dagen contact met u op.

  In de Erfgoed Inside leest u nieuws over subsidies, adviezen over onderhoud en leuke verhalen over monumenten. Nieuw aanbod dat te koop of te huur is ontvangt u als eerst via onze Exclusieve preview!

  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 5.000 mensen gingen u voor
  chevron-down