Liefde voor monumenten en landgoederen.

Zoek

Wilt u een woonboerderij kopen in Brabant? Of wilt u uw boerderij in Brabant juist te koop aanbieden? Kies dan voor Klement Rentmeesters. Naast beëdigde rentmeesters hebben wij ook deskundige makelaars ter beschikking. Onze makelaars verzorgen de aankoop, verkoop en taxaties van uniek vastgoed in Limburg en Noord-Brabant. Een rentmeester als makelaar heeft vele voordelen wanneer u een exclusieve woning zoals een oude boerderij wilt kopen of verkopen.

Boerderij kopen Brabant

Staat er een boerderij te koop in Brabant die u wel ziet zitten? Bij een oude boerderij kopen in Brabant komen meer zaken om de hoek kijken dan u wellicht van tevoren denkt. Hoe pakt u dit nu aan? Door ons in te schakelen kunt u tijdig reageren op die droomboerderij die u gevonden heeft en vist u niet weer achter het net. Wij zijn uw aankoopmakelaar gedurende het hele aankoopproces. U blijft op de hoogte van ons aanbod en wij regelen de bezichtigingen. Wij geven u alle informatie die u over de boerderij wilt hebben, zoals de waarde en bouwkundige staat, en werken in alles zeer transparant. Nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Kijk dan hier welke boerderijen in Brabant te koop staan.

Waarop moet u zoal letten bij de aankoop van een boerderij?

Boerderijen liggen overwegend in het buitengebied. U dient er kortom rekening mee te houden dat de boerderij ooit deel was van agrarische activiteiten op dat land. Dit kan gevolgen hebben voor u als koper. Er is bijvoorbeeld een grote kans dat de woonboerderij gerenoveerd moet worden, zodat het voldoet aan de functie die u voor de boerderij in gedachten heeft. Let ook goed op de bouwkundige staat van de boerderij en de onderhoudstoestand. Let goed op of de bodem niet verontreinigd is en/of er asbest te vinden is. Zeker bij boerderijen moet u hier altijd rekening mee houden, want bij de bouw van boerderijen werd veelvuldig asbest gebruikt. Let bovenal op het bestemmingsplan van de boerderij. Het kan wel eens zijn dat bewoning door een burger niet wordt toegestaan door het bestemmingsplan van de boerderij. Als laatste moet u er in het koopcontract op letten of een ouderdomsclausule is opgenomen. Wanneer u ons als uw aankoopmakelaar inhuurt, dan nemen wij u die zorgen uit handen.

Woonboerderij te koop in Brabant

Wanneer u stopt met uw agrarische activiteiten en u uw woonboerderij in Brabant te koop wil zetten, dan kunt u altijd bij Klement Rentmeesters aankloppen. Wij bieden een deskundige begeleiding aan bij alle uitdaging die de verkoop van uw boerderij en agrarische grond met zich meebrengt. Daarbij schatten wij uw boerderij op waarde, waardoor we een geschikte koper voor u zullen zoeken bij wie uw monumentale pand in goede en waarderende handen zal zijn.

Taxeren van een boerderij

Wij zijn gespecialiseerd in de taxaties van bijzonder vastgoed, zoals woonboerderijen. Bij zowel de koop als verkoop van een boerderij is een gedegen taxatierapport nodig. Wanneer u een woonboerderij in Brabant wilt kopen, dan heeft u het rapport nodig voor een hypotheekaanvraag. Bij de verkoop van uw boerderij zorgt de taxatie van uw woning voor een waardebepaling. Iemand die voornamelijk gewone woningen taxeert, heeft wellicht niet afdoende kennis om uniek vastgoed te taxeren. Een goed waardeoordeel van uniek vastgoed moet namelijk goed onderbouwd zijn, maar het moet niet gevuld zijn met algemeenheden waar niemand wat aan heeft. Het bepalen van een goede marktwaarde vergt daarom specifieke ervaringen en expertise. Ook referenties naar ander soortgelijke panden zijn noodzakelijk. Wij van Klement Rentmeesters hebben voldoende referenties omdat we iedere dag werken met monumenten.

Herbestemming

Een boerderij heeft meestal cultuurhistorische waarde. Het is zonde wanneer deze leegstaat of gedeeltelijk niet meer gebruikt wordt. Het is verstandig om hier een nieuwe functie voor te vinden, want leegstand levert u natuurlijk geen inkomsten op. Dit heet herbestemming van uw boerderij. Ook bij herbestemmingsplannen kunnen wij u van dienst zijn. Wij doen bouwhistorisch onderzoek. We helpen u met de aanvraag van de subsidie herbestemming. Meer informatie over beide onderwerpen vindt u in de links. Samen met u zorgen we ervoor dat uw boerderij in Brabant een nieuw leven krijgt.

Waarom Klement Rentmeesters?

Klement Rentmeesters adviseert haar klanten bij de aankoop of verkoop van monumentale panden, zoals kastelen, en landgoederen. Met onze jarenlange ervaring hebben wij een gevarieerd werkgebied ontwikkeld. We zijn thuis in bijvoorbeeld grondzaken, onteigeningen, overdracht van eigendommen en bestemmingswijzigingen. Al deze kennis zetten wij graag in bij de aankoop en verkoop van monumentale woonboerderijen in Brabant én Limburg. U zult ontdekken dat er een complexe wet- en regelgeving rondom monumenten bestaat die u wellicht niet begrijpt, maar waarmee wij dagelijks werken. Daarom zijn wij prima capabel om ook alle juridische zaken rondom uw oude boerderij in goede banen te leiden. Benieuwd naar alle voordelen van een rentmeester in Brabant? Lees hier verder.

Deel dit bericht

Contact

Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

    De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
    Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

    Meld u hier aan

    > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
    chevron-down